fbpx
Flere almene boliger i Brøndby
Debat_web.png
DEBAT.  

I Brøndby har vi en boligudfordring. Vi har store områder med almene boliger, og vi har store områder med parcelhuse. Det vi ikke har særligt meget af, er blandede boligområder.

Desværre gik vi glip af en god mulighed for at bygge mere blandet i Kirkebjerg, fordi kommunalbestyrelsens flertal, med Socialdemokraterne i spidsen, var imod at en andel af boligerne blev bygget som almene boliger.

En fortsættelse af den nuværende tanke, med boligområder der skilles i parcelhuse ét sted og almene boliger et andet sted, er ikke holdbar.
Hemmeligheden er, at gøre boligerne almene, for alle, og der også bor økonomer og ingeniører i dem.

I Brøndby er vi blandt de 3 kommuner, der har færrest kvadratmeter per person, i familieboliger med 11-15 årige børn. Det skyldes primært, at vores etageboliger er bygget i en anden tid, og er små og utidssvarende.

Det vi har brug for, for at få et bedre boligmarked i Brøndby, er, at der bygges flere almene boliger.

Vi har brug for nye almene boliger, når der bygges nye boligområder, sammen med ejerboliger.

Vi har ikke brug for en større andel af almene boliger i kommunen, men brug for at vi får blandede boligområder, når vi bygger nyt. Der er et stort behov for både ungdoms- og ældreboliger, men også nye og større familieboliger.

Vi ved, at forståelsen og sameksistensen er bedst, når direktøren og kontanthjælpsmodtageren mødes i området og snakker og griller sammen, fremfor at vi har isolerede øer, hvor vi kun ser folk som os selv.

Med andre ord, flere almene boliger i Brøndby.

1 kommentar om “Flere almene boliger i Brøndby”

 1. Steen Andersen - Enhedslisten Brøndby siger:

  I Enhedslisten er vi glade for, at en SF-kandidat udtrykker støtte til tankerne om at opføre alment byggeri i forbindelse med nye boligprojekter. Desværre støttede SF ikke Enhedslistens dagsorden, da vi i forbindelse med Kirkebjergprojektet, ønskede at fastlægge en 25 procent klausul på andel af alment byggeri i netop denne bydel. Vi kan så håbe på at det vil ske fremover.

  Vi ser resultaterne nu, når vi overlader et udviklingsprojekt til markedskæfterne alene. Det har givet os en ny bydel med dyrt udlejningsbyggeri, og med en ejerform som ikke har samme inkluderende og demokratiske grundlag, som det almene byggeri har. Området vil nu i overvejende grad bestå af privat udlejning, og til priser som klart sorterer almindelige basislønninger fra.

  Noget af det man skal være opmærksom på, er det, der står med småt, eks hvad koster det at leje en P-plads? Er der opbevaringsfaciliteter ud over depotrum på ca 2-3 m2, som ligger i selve lejligheden?

  Alt sammen faciliteter som allerede er inkluderet i huslejen i vores almene boligområder, men som ikke er det her. Og så er der jo hele det samfundsmæssige regnskab, som handler om hvem, der får del i overskuddet ved denne forretning. Her ser vi hvordan det almene bidrager til fælleskassen til boligforbedringer, boligsocialt arbejde, kulturelle arrangementer mm. og ikke mindst demokratisk beslutter både forbedringer og evt huslejestigninger

  – Men vi ser da frem til et samarbejde med SF, om netop at sikre reelt blandede bydele, og ikke ejer- eller privatudlejningsenklaver på må og få, som vi ser nu. Her i Enhedslisten kan vi stadig ikke fået øje på de fordele Brøndby vil høste af massivt privat og dyrt udlejningsbyggeri. Og den politiske hensigt var jo også at området skulle bestå af ejerboliger.

  Udviklerne har så bestemt noget andet. Og så har vi jo set, at der er ventelister på 10 år eller mere til en almen bolig, også at ventelisterne stiger både her og i nabokommunerne. Så hvad er det for et behov vi skal dække ?, vores nuværende borgere, som blot vil opleve stigende ventelister fremover.

  Vi er ikke i tvivl – en ejerbolig kan købes med dags varsel, hvis man da har råd. Men hvor skal man bo, hvis det politiske valg er som det er nu, at underprioritere alment byggeri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top