fbpx
Dit hus kan blive oversvømmet
Debat_web.png
DEBAT.  

Tirsdag den 20. april var der online borgermøde i Vallensbæk Kommune om risikostyringsplanen, der skal beskrive, hvordan man i kommunen vil håndtere oversvømmelse fra Køge Bugt.

Der var kun 13 deltagere, men kommunen har heller ikke gjort noget som helst for at orientere om sagen. Det ville ellers have været oplagt at fortælle om det truede område, risikostyringsplanen og borgermødet i Vallensbæk Nu, der udkom i ugen før. Især når der i risikostyringsplanen står, at cirka 1.100 husstande alene i Vallensbæk vil bliver ramt, når den ekstreme stormflod kommer. Det er især ejendommene mellem strandparken og Vallensbæk Strandvej samt ejendommene mellem Store Vejleå og Vejlegårdsvej, der er truet.

Friluftsrådet har udarbejdet et forslag, som sikrer havnene og hele strandparken mod selv den ekstreme stormflod. I kan se det på Friluftsraadets Storkøbenhavn Vest afdelings hjemmeside under aktuelle sager.

Friluftsrådet vil til alle truede husstande omdele en folder, der beskriver truslerne og løsningen med opfordring til at støtte Friluftsrådets forslag i jeres egen kommune. Forslaget er sendt til Greve, Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre kommuner. Høringsfristerne i kommunerne er i juni/juli.

Svar: Risikostyringsplanen – giv din mening til kende

Henrik Rasmussen (K), Borgmester i Vallensbæk

Risikostyringsplanen er vores redskab til at mindske konsekvenserne ved oversvømmelser, hvis en stormflod fra Køge Bugt skulle ramme.

Forleden havde vi et rigtig godt informationsmøde om planen. Mødet blev afholdt online på grund af corona, og der var ganske rigtigt kun 13 deltagere, på trods af, at det havde været annonceret på kommunens hjemmeside og i kommunens nyhedsbrev.

Jeg vil opfordre alle interesserede til at gå ind på kommunens hjemmeside under høringer og læse forslaget til risikostyringsplan – og give deres mening til kende om planen senest den 10. juni.

Vi glæder os til at læse høringssvarene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top