fbpx
Demokrati og censur
Debat_web.png
Debat.  

I Glostrup er lavet en Facebook gruppe, ”Politik i Glostrup”, som inviterer til ”anstændig” politisk debat i Glostrup.

I den gruppe har jeg været ganske aktiv i den seneste måned, og har været med til sikre en aktiv debat.

Alle mine indlæg har haft til formål at vise Liberal Alliances ideer og mål i Glostrup. I mit seneste indlæg har jeg krydret mit synspunkt med en udfordring af Socialdemokratiet, der er ganske usynlig i debatten på Politik i Glostrup.

Det indlæg er blevet slettet af administratorerne, fordi de anså mit indlæg som uanstændigt. Det kan jeg slet ikke genkende. Indlægget var direkte overfor Socialdemokratiet. Det ønsker man ikke. Det er censur. Det en knægtelse debatten og mine muligheder for at deltage i debatten. Jeg synes, at det er meget ærgerligt og er for mig et udtryk for en beskyttelse af Socialdemokratiet.

Måske Politik i Glostrup som Facebook gruppe rettere skulle hedde Socialdemokratiet i Glostrup?

Jeg håber, at vi kan have en mere fri debat her i Folkebladet.

Svar: Opslaget var en udskamning af Socialdemokratiet

Morten Bybjerg Nygaard, Admin for Facebookgruppen Politik i Glostrup

Facebookgruppen ”Politik i Glostrup” er en side, hvor alle Glostrups borgere kan debattere politiske emner direkte med de folkevalgte politikere. Gruppen blev dannet for cirka fem år siden som modreaktion på den dårlige tone, som på det tidspunkt dominerede både på rådhuset og i de øvrige fora omhandlende Glostrup. Det var vigtigt fra start at sætte nogle restriktive regler for at sikre, at den gode tone forbliver god, så det ikke er tonen i debatten, der afholder borgere eller politikere fra at deltage konstruktivt i debatten.

Troels Bennike har rigtig nok bidraget til megen god politisk debat, hvilket jeg håber, at han vil fortsætte med også på ”Politik i Glostrup”. Nogen gange kan det dog være svært selv at se hvor ens opslag måske kan støde andre, og vi, der er admin på gruppen, modtager mange anmeldelser og ser også ofte opslag og kommentarer, som, i større eller mindre grad, strider med gruppens regler. Til tider lader vi opslag stå, selvom de ikke har noget med politik at gøre, men fordi opslagene bidrager til god stemning, andre gange diskuterer vi det inden der træffes en beslutning.

En anstændig tone betyder, blandt andet, at men skal kunne respektere dem der undlader at kommentere på lige fod med dem der kommenterer. Troels Bennikes opslag var en udskamning af Socialdemokratiet med baggrund i, at ingen af deres kandidater havde kommenteret på hans opslag, og det blev derfor vurderet som et uanstændigt angreb på et parti og slettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top