fbpx
Tanter på slentretur
20210308_150403-Gåtur.jpg

Vallensbæk Landsby lagde en idyllisk ramme om tanternes udnedørs møde. Foto: Inge Mauritzen

Vallensbæk Landsby lagde en idyllisk ramme om tanternes udnedørs møde. Foto: Inge Mauritzen
VALLENSBÆK. Læsetanterne må stadig ikke komme tilbage til skolerne i Vallensbæk, men nu må de i det mindste mødes udendørs til en snak

De seneste otte år har en gruppe ”tanter” været en del af hverdagen på skolerne og daginstitutionerne i Vallensbæk. Her kommer læsetanterne ind i 2. klasserne og læser med børne. I daginstitutionerne kommer børnehavetanterne også forbi og læser med børnene, mens sprogtanterne i daginstitutionerne har fokus på børn med sproglige udfordringer.

Alt det har coronaen sat på pause. Men med den begyndende genåbning af samfundet, kunne de frivllige tanter mødes i en lille gruppe udendørs, da de som medlemmer af Ældre Sagen er en del af en forening. Det gjorde de i flot vejr den 8. marts, hvor de fik sig en god hyggesnak om, hvordan de seneste 12 måneder er gået.

– Humøret var højt. Snakken gik om hvornår frisørerne åbnede, hvilke film man havde set på tv, hvordan man klarede restriktionerne, hvornår man mon ville blive vaccineret, hvor tit de forskellige lod sig teste og hvordan tiden i grunden gik hurtigt. Alle ”tanter” i kommunen ser frem til det tidspunkt, hvor de må komme tilbage i skoler og daginstitutioner igen og hygge om børnene, siger Inge Mauritzen fra Ældre Sagen, der er tovholder på alle ”tante” projekterne.

Det var Vallensbæk Landsby, der lagde ramme om gåturen.

– Det er fantastisk, at vi har en landsby der er så idyllisk med flere fine vedligeholdte gamle huse med stråtag, små broer der går over vandløb, en gammel landsbykirke og en nyere, og heste der går i folde flere steder, siger Inge Mauritzen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top