fbpx
Nye muligheder: Her kan du blive testet for coronavirus
DSC09449.jpg

Det er blandt andet muligt at få kviktest her i Hvissingehallen. Foto: Jesper Ernst Henriksen

Det er blandt andet muligt at få kviktest her i Hvissingehallen. Foto: Jesper Ernst Henriksen
HELE OMRÅDET. Der er åbnet fast testcenter i Brøndby og i Glostrup Hallen, mens Vallensbæk Kommune nu også har købt en testbus

Strategien for genåbningen af Danmark involvere det såkaldte coronapas, så man ved for eksempel frisøren eller på en restaurant skal fremvise en højest 72 timer gammel negativ coronatest, man skal være vaccineret eller have en overstået corona-infektion.

Heldigvis er der masser af muligheder for at blive testet i Folkebladets område.

I Glostrup er der som tidligere omtalt åbnet fast teststed i Hvissingehallen med kvick-testen. Kommunen har også stadig party-bussen, der kører rundt primært for at teste kommunens personale, men hvis der er ledige tider, kan borgere også gøre brug af den.

Derudover åbnede der i sidste uge teststed i Glostruphallen, hvor der bruges pcr-testen, som man skal reservere tid til. Glostrup-borgerne er blandt de bedste i landet til at lade sig teste. Det glæder borgmester John Engelhardt (V).

– Det er virkelig flot, at rigtig mange mennesker i Glostrup lader sig teste. De sneste uger er smiten i Glostrup faldet markant mere end andre steder, siger borgmester John Engelhardt.

Nyt fast teststed

Også i Brøndby er der flere af testmuligheder. Det mobile testcenter i Kulturhuset Kilden bliver fra næste uge omdannet til et fast testcenter, der har åbent hver dag.

Det betyder, at der i Brøndby er mindst to testmuligheder, når du skal testes for covid-19. Ændringen betyder dog, at det nu kræver tidsbestilling, hvis du skal have foretaget PCR-testen.

– Jeg håber at alle borgere vil medvirke til at bryde smittekæderne ved at lade sig teste jævnligt, siger Brøndby-borgmester Kent Magelund (S).

Deler flyers ud

I Vallensbæk har kommunen taget alternative metoder i brug, for at opfordre borgerne til at blive testet. I disse dage er en mindre hær af kommunens medarbejdere på gaden med flyers, der opfordrer borgerne til at blive testet – både i boligområderne og foran byens butikker. Derudover har kommunen sendt sms til borgerne og besked i e-boks til virksomheder.

– Vi sætter massivt ind for at spore og stoppe smitten, og testning er alfa og omega. Det er den eneste måde, vi kan få stoppet smitten på. For kun ved at finde ud af, hvor smitten er, kan vi få den isoleret og bremset, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K).

Kommunen har også lejet en bus, der er blevet indrettet som mobilt kviktestcenter. Den kommer rundt forskellige steder i kommunen, og man kan bare droppe ind til en test, når man ser den. Derudover er der for tiden tre faste teststeder i Vallensbæk, nemlig på Højrupgård, i sundhedshuset i nord og i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus.

Aktuelle åbningstider

  • Kulturhuset Kilden er åben hver dag fra 15.15 til 21 med tidsbestilling til PCR-test.
  • Kulturhuset Brønden er åben alle dage fra 8 til 20 uden tidsbestilling til kviktest.
  • Hvissingehallen er åben hver dag fra 8 til 20 uden tidsbestilling til kviktest.
  • Glostrup Hallen er åben mandag til torsdag fra 15 til 21 samt fredag til søndag fra 8 til 14 med tidsbestilling til PCR-test.
  • Vallensbæk Kultur- og borgerhus er åben resten af marts fra 8 til 20 uden tidsbestilling til kviktest.
  • Højrupgård er åben alle dage fra 15.15 til 20.30 med tidsbestilling til PCR-test.
  • Sundhedshuset i Vallensbæk nord er åben tirsdag til torsdag fra 8 til 13.45 uden tidsbestilling til PCR-test.
  • Bussernes åbningstider og køreplaner varierer.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bruger PCR testen, hvis du har corona-symptomer eller er nær kontakt. Hurtigtesten kan bruges, hvis du skal testes for at få adgang til en aktivitet, for eksempel at komme til frisøren.

Se også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top