fbpx
Markerer kvindernes internationale kampdag virtuelt på Vestegnen
20210305_202824.png

8. marts 2021

HELE OMRÅDET. I dag er det Kvindernes Internationale Kampdag. På grund af corona-situationen har socialdemokraterne på Vestegnen i år udskiftet deres tradition med forsamling og taler med et virtuelt arrangement, hvor der dog lighed med det traditionelle kampdagsarrangement er talere

Overalt bliver Kvindernes Internationale Kampdag markeret den 8. marts. I år er ingen undtagelse, selvom den aktuelle corona-situation lægger en dæmper på de store, fysiske forsamlinger.

På Vestegnen markerer Socialdemokratiet kampdagen digitalt via online-mødeplatformen S-online. Det sker klokken 19 i aften, hvor årets tema er er efterårets kommunalvalg og de mange sager om seksuelle krænkelser både i og uden for politik.

Til aftenens arrangement diskuteres der ny samværspolitik og lederkodeks. Blandt andet kan du opleve Cecilie Bonderup fra Glostrup fortælle om sit speciale om kvindelige politikeres fremstilling i medierne, ligesom Merete Amdisen, borgmesterkandidat i Ishøj og Maja Holt Højgaard fra Brøndby bidrager med erfaringer som kvinder i lokalpolitik. Ifølge arrangørerne er det afgørende, at flere kvinder får mod på at stille op, så vælgerne får et mangfoldigt kandidatfelt, som også afspejler befolkningen.

– Ved kommunalvalget i 2017 var kun 30,8 % af de opstillede kandidater og 35,4 % af de valgte socialdemokratiske kandidater kvinder. Vi ved at ligestilling og ligelig repræsentation ikke kommer af sig selv, der skal gøres en aktiv indsats, siger Helle Bager Nielsen, der er arrangør og bestyrelsesmedlem i Socialdemokratiet i Glostrup.

Maja Holt Højgaard fortæller desuden om sine erfaringer med at stable en underskriftindsamling mod sexisme for læger på benene i efteråret, og den genklang det gav i arbejdsgivermiljøet.

Arrangementet er kl. 19 virtuelt via onlinemøde platformen S-online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top