fbpx
Ny kampagne: Orienter dig ved letbanebyggeriet
Trafiksikkerhed_fotos_HL.jpg
Kør bil, når du kører bil, lyder budskabet i en ny kampagne. Foto: Hovedstadens Letbane
Hele området. Letbanebyggeriet ændrer sig hele tiden. Det må trafikken omkring byggeriet derfor også gøre. Derfor er der god grund til at være ekstra opmærksom, når man færdes i trafikken omkring byggeriet. Det skal en ny kampagne nu gøre opmærksom på

For høj fart og uopmærksomhed hos trafikanterne er blandt de hyppigste årsager til ulykker ved vejarbejde. En kampagne med fokus på trafiksikkerhed langs letbanens byggepladser sætter derfor fokus på at skabe større opmærksomhed blandt trafikanter.

– Byggeriet af den kommende letbane mellem Lyngby og Ishøj er nu i fuld gang, og det påvirker trafikken. Derfor er det både vigtigt og glædeligt, at vores leverandører i dialog med Rådet for Sikker Trafik sætter fokus på trafiksikkerheden. Det handler både om at skærme cyklister og andre bløde trafikanter i forhold til tung trafik til og fra byggepladserne og at passe på de medarbejdere, der arbejder langs vejene, siger Trine Græse, borgmester i Gladsaxe kommune.

Hvert år er der i gennemsnit 550 cyklister, der enten kommer alvorligt til skade eller mister livet i trafikken. De fleste af disse ulykker finder sted i et vejkryds, viser tal fra Vejdirektoratet. Generelt involverer mindst 30 pct. af alle dødsulykker i trafikken et erhvervskøretøj, og de fleste uheld blandt erhvervschauffører i Danmark skyldes uopmærksomhed.

Flytter sig

Som de fleste, der færdes i trafikken nok har bemærket, så flytter letbanenarbejderne sig hele tiden. Den ene måned skal man køre venstre om en helle, næste måned højre om. Det stiller særlige krav til trafikanter, der hele tiden skal orientere sig. Kampagnen bruger derfor budskabet ”brug to sekunder mere”, så der er tid til at orientere sig både om vejens forløb og om andre trafikanter. Derudover budskabet ”kør bil, når du kører bil”, der skal minde bilisterne om at være ekstra opmærksomme omkring vejarbejderne.

Kampagnen er skudt i gang i denne uge og planlagt i dialog med Rådet for Sikker Trafik. Afviklingen af kampagnen sker i samarbejde mellem Hovedstadens Letbane og de tre hovedentreprenører på letbanebyggeriet, CG Jensen, Aarsleff og MJ Eriksson. Indsatsen er en del af Hovedstadens Letbanes løbende arbejde med at sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø, hvor der bygges. Det gælder ikke mindst, når der arbejdes midt på en trafikal hovedfærdselsåre, hvor arbejdsmiljø og trafiksikkerhed går hånd i hånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top