Med klimaaftalen har Folketinget besluttet at udfase olie- og gasfyr for at erstatte dem med mere bæredygtige løsninger – specielt fjernvarme. Det forventes at reducere CO2-udledningerne på landsplan med 700.000 tons i 2030.
Vallensbæk Fjernvarme Nord er derfor ved at planlægge udbygning af fjernvarmeforsyningen, så den også dækker gasområderne på Rendsagervej, Løkketoften, Syvhøjvænge og Nørrebred. I alt får 623 nye husstande mulighed for at få fjernvarme.
Nemt og billigt
Der er mange grunde til at vælge fjernvarme som varmekilde boligen. Det er nemt, billigt – og så er det en klima- og miljøvenlig teknologi med fremtid i, lyder det fra Vallensbæk Fjernvarme Nord.
– Varmen leveres lige til døren, og fjernvarmeselskabet står for vedligeholdelse af fjernvarmeledningen. Og levetiden er længere og investeringen mindre end for eksempel til varmepumper, fortæller formand i Vallensbæk Fjernvarme Nord, Mogens Wilbert og tilføjer, at der er mange penge at spare på varmeregningen.
– Hvor stor besparelsen bliver, afhænger for eksempel af antallet af beboere i husholdningen. Men for langt de fleste bliver fjernvarme en gevinst, og dertil kommer den store miljømæssige gevinst: Et hus med fjernvarme udleder cirka 85 % mindre CO2 end et hus, der opvarmes med naturgas, påpeger Mogens Wilbert, der sigter mod at have godkendelsen af projektforslag og udbud på plads i løbet af foråret.
Udvidelsen af forsyningsområdet gennemgår forskellige faser. Blandt andet skal økonomien i projektet beskrives i en rapport. Fjernvarmeselskabernes økonomi skal hvile i sig selv, og dermed må de ikke tjene penge.
Derudover skal det undersøges, hvor stor interessen er blandt borgerne. For at det løber rundt økonomisk, skal cirka 60 % af husstandene i området tilslutte sig fjernvarme.
I forvejen forsyner varmeværket 994 forbrugere i Vallensbæk Nord med både varme til opvarmning og varmt vand. Fjernvarmen kommer hovedsagelig fra overskudsvarme fra elproduktion og affaldsforbrænding.