fbpx
Mere fjernvarme til Vallensbæk Nord
Flere-kan-faa-groen-fjernvarme-i-Vallensbaek-Nord.jpg

Fjernvarme

Flere i Vallensbæk Nord kan få mulighed for at vælge fjernvarme
Vallensbæk. For langt de fleste vil det blive en besparelse at skifte til fjernvarme, lyder det fra Vallensbæk Fjernvarme Nord, der i løbet af foråret håber at have en plan for udrulning af fjernvarme til 623 nye husstande klar

Med klimaaftalen har Folketinget besluttet at udfase olie- og gasfyr for at erstatte dem med mere bæredygtige løsninger – specielt fjernvarme. Det forventes at reducere CO2-udledningerne på landsplan med 700.000 tons i 2030.

Vallensbæk Fjernvarme Nord er derfor ved at planlægge udbygning af fjernvarmeforsyningen, så den også dækker gasområderne på Rendsagervej, Løkketoften, Syvhøjvænge og Nørrebred. I alt får 623 nye husstande mulighed for at få fjernvarme.

Nemt og billigt

Der er mange grunde til at vælge fjernvarme som varmekilde boligen. Det er nemt, billigt – og så er det en klima- og miljøvenlig teknologi med fremtid i, lyder det fra Vallensbæk Fjernvarme Nord.

– Varmen leveres lige til døren, og fjernvarmeselskabet står for vedligeholdelse af fjernvarmeledningen. Og levetiden er længere og investeringen mindre end for eksempel til varmepumper, fortæller formand i Vallensbæk Fjernvarme Nord, Mogens Wilbert og tilføjer, at der er mange penge at spare på varmeregningen.

– Hvor stor besparelsen bliver, afhænger for eksempel af antallet af beboere i husholdningen. Men for langt de fleste bliver fjernvarme en gevinst, og dertil kommer den store miljømæssige gevinst: Et hus med fjernvarme udleder cirka 85 % mindre CO2 end et hus, der opvarmes med naturgas, påpeger Mogens Wilbert, der sigter mod at have godkendelsen af projektforslag og udbud på plads i løbet af foråret.

Udvidelsen af forsyningsområdet gennemgår forskellige faser. Blandt andet skal økonomien i projektet beskrives i en rapport. Fjernvarmeselskabernes økonomi skal hvile i sig selv, og dermed må de ikke tjene penge.

Derudover skal det undersøges, hvor stor interessen er blandt borgerne. For at det løber rundt økonomisk, skal cirka 60 % af husstandene i området tilslutte sig fjernvarme.
I forvejen forsyner varmeværket 994 forbrugere i Vallensbæk Nord med både varme til opvarmning og varmt vand. Fjernvarmen kommer hovedsagelig fra overskudsvarme fra elproduktion og affaldsforbrænding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top