fbpx
Fik biblioteksbesøg i online-undervisningen
IMG-0293.jpg
Gro sidder derhjemme og holder det oplæg, som hun normalt kommer ud i klasserne og holder.
GLOSTRUP. Folkeskoler, uddannelsesinstitutioner og biblioteker holder fortsat lukket, men det forhindrer ikke, at man kan få besøg fra biblioteket i sin undervisning. Det foregår bare online

Kort før jul var Gro Johanne Vase fra Glostrup Bibliotek på besøg i 5. A fra Nordvangskolen.

Gro er ofte ude i skoleklasser og holde booktalks, hvor hun anbefaler bøger inden for forskellige emner, men denne gang var det lidt anderledes: Hun sad nemlig derhjemme foran sin computerskærm, og det gjorde eleverne og deres lærer også.

Klasseværelset var skiftet ud med online-platformen Google Meet, og de fysiske bøger var skiftet ud med e- og lydbøger fra den digitale bibliotekstjeneste e-reolen GO.

– Booktalks er normalt vores mest populære bibliotekstilbud til skoleklasser, så det er dejligt fortsat at kunne tilbyde dem, selv om det er i et lidt andet format, fortæller Gro Johanne Vase.

Fortsætter i januar

Også på Glostrup Skole er man glade for, at bibliotekstilbuddet kan fortsætte, om end det er i en anden form. Det fortæller skoleleder Rasmus Tolstrup:

– Lige for tiden ser hverdagen meget anderledes ud for både børn og forældre, siger han.

– Og det sætter selvfølgelig en masse begrænsninger for undervisningen, at vi ikke kan mødes fysisk. Derfor er det dejligt med bidrag udefra, som kan være med til at skabe lidt afveksling.

Også 6. B fra Søndervangskolen nåede at få besøg i online-undervisningen, inden det blev juleferie.

Som udgangspunkt var tilbuddet rettet mod klasser på mellemtrinnet, men efter nytår, hvor der fortsat står fjernundervisning på skoleskemaet, er tilbuddet udvidet til at være for alle klasser, både i indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen.

Et simpelt og anderledes indspark i undervisningen, hvor læreren forhåbentlig også kan få en lille pause fra at være på.

Ganske simpelt

Og at det er nemt, også for læreren, er netop hvad Gro Johanne Vase håber på.

– Det skulle gerne foregå ganske simpelt, forsikrer hun.

– Klassen kan vælge mellem nogle emner, og så får jeg en invitation til at deltage i deres online-undervisning i Google Meet. Og så hopper jeg på og holder mit oplæg om bøger inden for de emner, eleverne har ønsket.

Derefter står det klasserne frit for, om og hvordan de vil arbejde videre med bøgerne, eller om eleverne vil låne nogle af dem.

Lærere, der ønsker at få et virtuelt biblioteksbesøg, eller som gerne vil vide mere, kan rette henvendelse til gjv@glostrupbib.dk eller 23742663.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top