fbpx
Der er nu flere muligheder for at vælge læge
Debat-Jacob.jpg
Debat  

2020 har været et travlt år i RegionH på grund af corona. Foråret handlede om utallige nedlukninger og omlægninger på hospitalerne samt en kamp for at skaffe værnemidler. Dette fik vi løst, og lagrene er nu tilstrækkelige og med stabile forsyningslinjer. Vi er nu midt i anden bølge, og det ser alvorligt ud for de næste par måneder, indtil vi har vaccineret en stor del af befolkningen. Vaccine kombineret med afstand og værnemidler vil være den eneste muligged for at komme pandemien til livs, og derfor bør alle vaccineres med mindre specielle forhold gør sig gældende. Vaccinen er meget effektiv og med stort set ingen bivirkninger. Når det bliver min tur, er jeg i den grad klar til at blive vaccineret.

Vi har sideløbende arbejdet intensivt for at løse manglen på alment praktiserende læger i hele regionen, og dette er gået over al forventning. I Glostrup havde 100% af praksis lukket for nye patienter i starten af 2019, og nu har kun 84% af praksis i Glostrup lukket for tilgang af nye patienter. Lukkede praksis i Brøndby var 84% i starten af 2019, og nu er kun 38% af praksis i Brøndby lukkede for tilgang af nye patienter.

Vallensbæk ser desværre ikke helt sådan ud, idet der stadig er 100% af praksis, som har lukket for nye patienter. Dette arbejder vi dog på intensivt. Der er aktuelt 10 praksis i Vallensbæk, men der er to flere på vej til etablering snarest. Hvis dette ikke løser problemet, opretter vi yderligere praksis i Vallensbæk, for alle borger i regionen skal have tilgang til en lokal praktiserende læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top