fbpx
Børnekursus i psykisk sygdom
boernekurser-billede.jpg

Børn af forældre med psykisk sygdom kan komme på kursus på Psykiatisk Center i Glostrup

Børn af forældre med psykisk sygdom kan komme på kursus på Psykiatisk Center i Glostrup.
GLOSTRUP. Børn af forældre med psykiske sygdomme bebrejder nogle gange sig selv for forældrenes sygdom. Det er der ikke nogen grund til, derfor kan de nu komme på et kursus, der skal lære dem, om psykiske sygdomme

Fra januar kan børn og unge, der har en far, mor eller søskende med en psykisk sygdom, komme på børnekursus i Glostrup.

Børnekurserne skal give børnene viden om, hvad psykisk sygdom er og dermed en bedre forståelse af deres far, mor eller søskendes psykiske sygdom. På kurset er der både øvelser, leg og undervisning tilpasset børnenes alder, modenhed og situation.

– Når ens mor, far eller søskende har en psykisk sygdom, så oplever vi, at mange børn føler, det er deres skyld. Denne skyld gør vi derfor meget ud af at snakke med børnene om og understrege, at det aldrig er deres skyld. På kurset har vi ligeledes fokus på at lære børnene at sætte ord på deres tanker og følelser om deres forælders eller søskendes sygdom. Vi forsøger at lære dem at passe på sig selv i en sårbar situation og give dem en følelse af, at de ikke er alene, særligt i lyset af at de møder hinanden, altså børn i samme situation som dem selv, fortæller Natacha Volder, der er socialrådgiver og børnekoordinator på Psykiatrisk Center Glostrup, hvor kurserne bliver afholdt.

Positive erfaringer

Børnekurserne løber over seks uger, hvor grupper af fire til syv børn mødes halvanden time én gang om ugen. Derudover er der et informationsmøde inden kurserne begynder, hvor forældrene inviteres ind og et opfølgningsmøde en måned efter sidste kursusgang.

Kravet for at deltage på kurset er, at man er mellem ni og 16 år gammel og har en forælder eller søskende der er i – eller har været i behandling – på Psykiatrisk Center Glostrup. Fysisk kommer børnekurserne til at foregå i Glostrup eller Ishøj, afhængig af hvor de tilmeldte børn kommer fra.

Kurserne er de seneste år blevet testet på over 100 børn og der er kommet mange positive tilbagemeldinger fra både børn og forældre, ligesom andre børn og forældre har eftersprgt en plads på kurset.

– Vi kan se, at der er et stort behov for kurserne og både børn og forældre har gavn af det, og derfor vil vi gerne give endnu flere børn mulighed for at komme på kurset. Vi glæder os til at byde børn og unge og deres forældre i Psykiatrisk Center Glostrups optageområde velkommen, siger Natacha Volde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top