fbpx
Vallensbæk er i front med fossilfri busruter
Bus.jpg

Bæredygtige busruter med fossilfri busser i Vallensbæk kommune fra 2021. Foto: Johann Herolds

Bæredygtige busruter med fossilfri busser i Vallensbæk kommune fra 2021. Foto: Johann Herolds
VALLENSBÆK. Vallensbæk er blandt de første kommuner, som kommer til at køre med 100 % fossilfri busser, og der er samtidig mange penge at spare

Fra december 2021 kører alle busserne i Vallensbæk Kommune på fossilfrit brændstof.

Eksisterende busser, der stadig har flere gode leveår tilbage, bliver opgraderet, eller populært sagt ’upcycled’, til at køre på fossilfrit brændstof fremfor diesel.

Kommunens busruter linje 143, 144 og 166 har netop været i udbud.

– I Vallensbæk arbejder vi løbende med at fremme brugen af kollektiv transport, samtidig har vi fokus på at være en grøn og bæredygtig kommune. Med de nye busser kan vi give vores borgere det bedste fra begge verdner. God kollektiv transport gennem gode bæredygtige busruter, siger Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk.

Med de fossilfri busser på vejene og en omlægning af busdriften vil Vallensbæk Kommune årligt spare en halv million på at holde busserne kørende sammen med Movia.

– Sammen med de sjællandske kommuner og regioner bidrager Movia i vores mobilitetsplan til klimadagsordenen med grøn omstilling og flere rejsende i den kollektive transport. Vores mål er, at alle busser er fossilfri i 2030, og mindst halvdelen er eldrevne, flextrafik køres i elbiler, og nye tog er eldrevne. Derfor er vi utroligt glade for, at blandt andet Vallensbæk Kommune allerede nu har besluttet, at de nye busser i kommunen skal køre helt fossilfrit, siger Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør i Movia.

Når busserne bliver helt fossilfri, betyder det også, at de udleder 100 % mindre CO2. Men det er ikke den eneste grønne gevinst, som de fossilfrie busser fører med sig.

Busserne kommer nemlig til at udlede halvt så mange partikler og reducerer 77 % af NOx, som stammer fra forbrændingen i en motor. Når der er NOx til stede i luften, danner det ozon, som kan irritere luftvejene.

Vallensbæks busruter

Vallensbæk Kommune driver sine busruter sammen med mobilitetsselskabet Movia. Ved at lade Movia planlægge og udbyde busdriften opnår vi en effektiv kollektiv trafik, som skaber sammenhæng på tværs af kommunale og regionale skel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top