fbpx
Se børnenes portrætter af dronningen
Dronninge-portraet.jpg

Billedet, som Casper og Isabelle har lavet, blev givet til dronning Margrethe i anledning af hendes 80 års fødselsdag.

Billedet, som Casper og Isabelle har lavet, blev givet til dronning Margrethe i anledning af hendes 80 års fødselsdag.
VALLENSBÆK. Frem til den 5. januar vises en udstilling med portrætter af Dronning Margrethe i DIAS kunsthal ved Vallensbæk Station. Portrætterne er malet af børn fra Vallensbæk

Hendes Majestæt Dronning Margrethe kunne fejre sin 80 års fødselsdag i 2020, og det blev blandt andet fejret med en fælles kommunal gave, hvor hver kommune udvalgte et maleri af 3. klasses elever. Hvert maleri skulle indeholde et motiv inspireret af Dronningen og et motiv inspireret af egen kommune.

De 98 malerier – ét fra hver kommune i Danmark – blev udstillet på Christiansborg Slot henover sommeren, så alle kunne tage forbi og se udstillingen.

I løbet af januar-februar malede alle 3. klasses elever i Vallensbæk farverige og fantasifulde billeder som led i processen med den fælleskommunale gave.
Alle malerierne blev samlet i en udstilling i kommunalbestyrelsessalen ”Havet” i Vallensbæk Kultur- og Borgerhus i uge 9-10. Og i den forbindelse udvalgte en jury, hvilket billede der skulle være Vallensbæks gave til Dronningen.

Vindermaleriet blev afsløret i februar, da borgmester Henrik Rasmussen overraskede 3.A på Egholmskolen midt i en dansktime. Casper og Isabella fra 3.A på Egholmskolen havde nemlig skabt det maleri, som Dronning Margrethe fik fra Vallensbæk.

Det var slet ikke alle i Vallensbæk, der nåede at se de mange flotte malerier af 3. klasserne, da de var udstillet i ”Havet” i Vallensbæk Kultur- og Borgerhus i foråret.

Planen var, at malerierne skulle have været udstillet flere steder i kommunen henover 2020, men på grund af corona har det ikke været muligt.

Nu er alle malerierne blevet scannet og samlet i én film, der vises i DIAS Kunsthal i tunnelen under Vallensbæk Station, så mange flere nyde billederne.
Portrætterne kan også ses på vallensbaek.dk/margrethe80.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top