fbpx
Respekter, at jeg ikke bruger mundbind og handler med min kone
Debat_web.png
DEBAT.  

På grund af en hjertesygdom er jeg, der er knap 70 år gammel, fritaget for at bruge mundbind og visir, og jeg har derfor en badge på min jakke. I min inderlomme har jeg samtidig en lægeattest, der bevidner, at jeg er fritaget. Iflg. loven om mundbind/visir i butikker skal personalet i butikkerne respektere dette og de kan iøvrigt ikke kræve at se min lægeattest.

I sidste uge var jeg sammen med min kone i Rema1000 på Sportsvej 2 i Glostrup. Her blev jeg mødt af butiksbestyreren, som sagde følgende ’Nå, så du er fritaget for mundbind, så håber jeg du holder ekstra afstand’.

Jeg svarede: ’Jeg holder altid afstand’, hvorefter han kom efter mig og min kone og sagde, at det var ikke så godt, at vi var to, som var ude at handle sammen, så jeg skulle måske gå ud af butikken og vente på min kone der. Jeg tog det roligt og meddelte ham, at det var nødvendigt, at vi begge var ude at handle sammen.

I dag var vi så igen i Rema1000. Her sad bestyreren ved kassen. Da han så mig med min badge sagde han ’Jeg håber der er en god grund til at du ikke bærer mundbind’. Jeg svarede ’Selvfølgelig er der det’ og var lige ved at tage min lægeattest frem.

Så sagde han ’du må hellere forlade butikken – I bør ikke være to som handler sammen’. Det var for meget, så jeg spurgte ham ’smider du mig ud af butikken’? hvortil han svarede ’Ja’.

Jeg indrømmer, at det fik mig helt op i det røde felt, hvorfor jeg råbte, at det var sidste gang jeg satte mine ben i hans rådne butik. Min kone, der iøvrigt bar mundbind, tog det mere roligt og meddelte manden, at vi altså var nødt til at handle sammen for at støtte hinanden og at det halve visir, som butiksbestyreren bar, i hvert fald ikke er godkendt på Glostrup Hospital, hvor hun arbejder.

Jeg følte mig ærlig talt nedværdiget for øjnene af de andre kunder, og så er det jeg spørger: Er det i orden at opføre sig på den måde over for sine kunder, når de egentlig blot følger reglerne?

Svar: Loven siger, at vi skal spørge

Af Dan Bruhn, Købmand, REMA 1000, Sportsvej, Glostrup

Kære Erling Petterson

Jeg vil gerne beklage din oplevelse, da jeg på ingen måde har haft til hensigt at sætte dig i et dårligt lys, men blot følger myndighedernes anbefalinger og stiller de spørgsmål, vi skal, ifølge lovgivningen.

For ifølge myndighedernes krav om mundbind/visir skal en ansat, i butikker hvor der kræves mundbind/visir ifølge lovgivningen, bede kunder som kommer ind i butikken uden mundbind/visir, om at bære dette. Er du undtaget for brug af mundbind/visir ifølge sundhedsmyndighedernes undtagelser for dette, respekteres det naturligvis.

Derudover kan jeg informere om, at de hagevisir, som bliver brugt af personalet i butikken, er godkendte og også godkendt til brug i butikker ifølge bekendtgørelsen.

Du og din kone er naturligvis velkommen til at handle uden mundbind/visir, når I, som tidligere oplyst, hører under sundhedsmyndighedernes undtagelser for dette og at handle sammen, hvis andet ikke er muligt.

4 kommentarer om “Respekter, at jeg ikke bruger mundbind og handler med min kone”

 1. Jan Difborg siger:

  Hvis hustruen arbejder på Glostrup Hospital, behøver hun næppe støtte af manden til indkøb, og der er mange på Glostrup Hospital, som bruger “halve” visir – i hvert fald i sidste uge.

  I stedet for at opføre sig forkælet og forurettet burde Erling Petterson have fulgt retningslinjerne om kun at handle én ad gangen. Havde han og mange andre – desværre især ældre i risikogruppen – overholdt anbefalingerne, ville vi måske kunne have undgået de strenge restriktioner, som nu kommer.

  Til gengæld har jeg stor lyst til at handle hos Rema 1000 v Dan Bruhn -dejligt at en forretningsdrivende påtaler brud på sundhedsmyndighedernes anbefalinger! Det burde mange flere gøre.

  Venlig hilsen
  Jan Difborg

 2. Brian Knudsen siger:

  Du er desværre ikke den eneste, som har fået sådan et svar fra den bestyrer.

  Kender flere, der er smidt ud af butikken, selvom de er fritaget fra at gå med mundbind

 3. Marianne Thrysøe siger:

  Meget stor respekt til købmand Dan Bruhn at påtale manglende mundbind/visir overfor nævnte kunde.

  Og nej, det er absolut ikke hensigtsmæssigt at være to personer til at handle – så helt ok, at du og din kone handler alle andre steder end i den super gode Rema 1000 på Sportsvej, hvor man altså får en fantastisk betjening.

 4. Martin Larsen siger:

  Jeg har to gange handlet ind uden mundbind, Netto og Meny. Ikke én eneste gang blev jeg påtalt, hverken af kunder eller medarbejdere. Selv kasseassistenten sagde ikke et ord. Så fedt at de to butikker respekterer at man ikke kan bruge mundbind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top