fbpx
Råd til dronningen: Put lidt Bailey i kaffen
Gave-til-margrethe.jpg

4 af de 5 stolte bidragsydere til bogen. Fra venstre er det Grete, Tove, Ingrid og Rita Foto: Lotte Olsen

Fire af de fem stolte bidragsydere til bogen. Fra venstre er det Grete, Tove, Ingrid og Rita Foto: Lotte Olsen
GLOSTRUP. Fem ældre fra Glostrup er med i en bog til dronningen i anledning af hendes 80-års fødelsdag

Det er sjældent, en bog kun udkommer i ét enklet eksemplar. Men sådan er det med bogen ”De ældre skriver til majestæten (i en coronatid)”. Som titlen angiver, er målgruppen dog også ret begrænset: Bogen skal nemlig medtages af dronning Margrethe.

Det er en bog om følelser, tanker og minder fra en svunden tid til i dag. I bogen beskriver ældre fra blandt andet Ældrecenter Dalvangen deres forhold til kongehuset og til dronningen.

Teksterne er skrevet med oplæg i en række spørgsmål, som de medvirkende har besvaret. Heriblandt spørgsmålet ”Hvis du fik lov til at drikke en kop kaffe med majestæten, hvad ville du så sige til hende/spørge hende om?”

Til det er der både råd om rygning og besparelser på rejser og sågar et forslag om at spæde kaffen op med en lille Baileys.

Jeanette Thorsen, aktivitetsmedarbejder på Ældrecenter Dalvangen, har været tovholder på Dalvangens del af projektet.

– Min kollega Bianca og jeg har talt med beboerne om minderne om dronningen, de fantastiske nytårstaler, Frederik d. 9. og især krigen. Alle var enige om, at vi har en klog og smuk dronning, der gør det godt her i Danmark og ude i den store verden, siger hun.

De fem beboere på Dalvangen, Ingrid, Rita, Grethe, Inge og Tove har bidraget til bogen med deres egne og personlige erindringer.

– Dermed har de været med til at sætte Ældrecenter Dalvangen og Glostrup på landkortet – og det er jeg bare så stolt over, slutter Jeanette Thorsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top