fbpx
Lucia-optog spredte glæde
Lucia.jpg

Lucia-børnene gik blandt andet forbi Rønnebæk Hus og Højstruphave.

Lucia-børnene gik blandt andet forbi Rønnebæk Hus og Højstruphave.
VALLENSBÆK. I år blev Sankta Lucia fejret med et smukt optog gennem byen med lys, sang og søde børn, der bragte smil frem hos beboerne på både Højstruphave og Rønnebækhus i Vallensbæk

Det var ikke hvilken som helst mandag formiddag i Vallensbæk i mandags. Byen fik nemlig besøg af de sødeste og yndigste børn fra daginstitutionen Stien i et udendørs Luciaoptog. Børnene lyste byen op – ikke kun med deres lys, men også med deres sang, glæde og stolthed, der strålede ud af dem.

I Danmark fejrer vi Lucia med optog med lys og sang hvert år den 13. december. Luciadag faldt i år på en søndag, men det holdt heldigvis ikke børnene fra daginstitutionen Stien tilbage for at gå optog mandag formiddag.

Luciabørnene gik fra Stien til Højstruphave, gennem pladsen ved Rådhuset, til Rønnebækhus og hjem igen. Og smilene var fremme på hele ruten. Flere stolte forældre var mødt op for at følge deres børn i optoget. Formålet med optoget var især at sprede glæde hos beboerne på både Højstruphave og Rønnebækhus, som kiggede med fra vinduer og altaner og fik et vink fra børnene med på vejen.

Luciastemningen nåede også Rådhuset, hvor borgmester Henrik Rasmussen dukkede op, og børnenes lys skinnede om kap med lysene i hans øjne, mens han hviskede i baggrunden: ”Det er så fint”.

Forbipasserende smilede og kommenterede hver især på, hvor søde børnene var. Børnene var meget dygtige til at synge højt og tydeligt, og de sang igen, og igen, og igen.

”… skænk os af lykkens væld, lige til livets kvæld, Sankta Lucia, Sankta Lucia.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top