fbpx
Julefilm med et godt formål
Glostrup-bio.jpg

Team Rynkeby Vestegnen kiggede forbi og delte goodiebags ud. Foto: Kim Rømer

Team Rynkeby Vestegnen kiggede forbi og delte goodiebags ud. Foto: Kim Rømer
GLOSTRUP. Team Rynkeby Vestegnen og Glostrup Bio stod lørdag den 5. december bag et initiativ, hvis formål var at indsamle penge til kritisk syge børn

Normalt er Glostrup Bio godt fyldt til den årlige julekoncert. Det har ikke kunnet lade sig gøre i år. I stedet har biografen valgt at samle penge ind til kritisk syge børn. Det gjorde de ved at vise den aktuelle film Julemandens Datter 2, hvor hele billetindtægten blev givet videre til BørneCancerFonden og BørneLungeFonden.

Det var et festligt syn, da de lokale medlemmer af Team Rynkeby troppede op i biografen i deres gule dragter. Inde i den lune biograf var julehyggen sikret med juletræ og andet juleri.

Juletræet plejer at blive pyntet af børnene i børnefilmklubben, men da denne har måttet springe sæsonen over på grund af smittefaren, måtte stadsen fra sidste år findes frem.

Da børn og forældre havde samlet sig i salen og var klar til at se filmen om, hvordan julen efter at have være truet af onde magter blev reddet endnu en gang, uddelte cykelfolket goodiebags til alle. Det blev en fin oplevelse for alle i denne coronatid, hvor det ellers er lidt småt med de fælles fornøjelser.

Team Rynkeby startede i 2002, hvor 11 cykelryttere tilbagelagde de 1.200 kilometer til Paris for at overvære afslutningen af Tour de France. Teamet skaffede undervejs sponsorater, så 38.000 kroner efter turen blev doneret til børnekræftafdelingen på Odense Hospital. I 2019 blev der indsamlet næsten 80 millioner, hvoraf en stor del blev anvendt til forskning i kræft hos børn. I 2020 er der foreløbigt doneret godt 65 millioner.

Team Rynkeby er nu vokset til cirka 2.500 cykelryttere og 550 hjælpere i otte lande fordelt på 58 cykelhold. Et af disse er Team Rynkeby Vestegnen, der blev grundlagt i 2019 og allerede har cirka 70 medlemmer fordelt på styrekomité, hjælpere og – ikke mindst – cykelryttere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top