fbpx
Få overblik over uddannelserne, inden du vælger
folkebladet.dk-www.workgreen.dk-02-12-2020-scaled.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Når du står og skal finde den helt rette uddannelse, er der mange ting at tage med i overvejelserne. Derfor er det afgørende, at du bruger tid på at sætte dig ned og undersøge feltet. Læs mere her om, hvad du med fordel kan undersøge, inden du træffer dit endelige uddannelsesvalg.

Uddannelsen
Det kan være, at du har haft en uddannelse i tankerne længe, som du føler dig rimeligt sikker omkring. Men når du så læser om den, eller oplever den, finder du ud af, at den idé du havde om uddannelsen, var helt forkert.

Det kan også være, at du har besluttet dig for, at du helt sikkert ikke skal uddanne dig til landmand. Men når du tager et kig på, hvilke udddanelser og jobs er der indenfor landbruget, så finder du ud af, at det alligevel er noget for dig, fordi man også kan vælge at blive jordbrugsteknolog med uddannelsen.

Der er stor forskel på uddannelser, deres indhold, kultur, arbejdsmetoder osv. Derfor er det vigtigt, at du tager et kig på, hvordan de er struktureret, om det passer til din måde at arbejde på, om indholdet lyder spændende, hvilke retninger du kan tage og meget andet.

Jobs
Nogle uddannelser er en forlængelse af arbejdslivet, og nogle uddannelser adskiller sig meget fra det arbejde, som du kan komme ud i bagefter. Derfor er det også vigtigt at tage et kig på, hvilke jobmuligheder der er efterfølgende. Tænk bl.a. over:

– Vil du kunne trives i den type job, som uddannelsen giver adgang til?
– Virker jobsene interessante?
– Spiller det en rolle om jobmulighederne er gode eller knap så gode?
– Har du geografiske præferencer – er det f.eks. en ulempe, hvis jobmulighederne mest er i storbyer?

Husk på, at arbejdslivet varer størstedelen af dit liv – så vælg efter det job, der lyder spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top