fbpx
Biblioteket hjælper med læsning i hverdagen
Book-en-boernelitteraturformidler.jpg

Birgitte Klæbel og Gro Johanne Vase står som udgangspunkt altid klar med boganbefalinger og læsetips mandag og onsdag eftermiddag frem til klokken 19. Foto: Peter Storm Hansen

Birgitte Klæbel og Gro Johanne Vase står som udgangspunkt altid klar med boganbefalinger og læsetips mandag og onsdag eftermiddag frem til klokken 19. Foto: Peter Storm Hansen
GLOSTRUP. Det kan være svært at finde tid og motivation til at læse 20 minutter hver dag, som det ofte anbefales børn i skolealderen. Derfor står Glostrup Bibliotek klar med en række tilbud til både børn og forældre

Madpakker, sportsaktiviteter, legeaftaler og lektier.

I de fleste børnefamilier er hverdagen travl, og det kan være svært at finde 20 minutter til frilæsning, som mange skoler ellers anbefaler deres elever at bruge dagligt.

Endnu sværere kan det måske være at finde tid til en tur på det lokale folkebibliotek, men faktisk kan det godt vise sig at være en god investering i en travl hverdag.

På Glostrup Bibliotek har de i hvert fald gjort det til et særligt indsatsområde at hjælpe børnefamilier med at få mere plads til læsning i hverdagen.

– Vi ved godt, at mange børnefamilier kan føle sig stressede over også at skulle få tid til læsning, siger bibliotekschef på Glostrup Bibliotek, Tania Schwartz.

– Derfor er det et område, vi prioriterer højt på biblioteket, og vi har også ansat personale efter at kunne give den bedst mulige vejledning til børn og forældre, siger hun.

Find den rigtige bog

Det er ikke kun tiden til læsning, der kan være svær at finde. Det kan motivationen også.

En undersøgelse foretaget af magasinet “Skolebørn” tidligere på året viste, at 71 % af de adspurgte forældre oplevede, at de havde svært ved at motivere deres barn til at læse 20-30 minutter om dagen.

Ifølge Gro Johanne Vase, der er en af dem, som er ansat på Glostrup Bibliotek til at have særligt fokus på børns læsning, er første skridt at finde den helt rigtige bog.

– Hvis man læser en bog, som ikke passer til ens interesser eller ens læseniveau, så er det klart, man ikke er motiveret, siger hun.

– Mange børn er slet ikke klar over, at der findes bøger, som passer til dem og deres interesser, men vi har bøger om alt muligt: Om du interesserer dig for fodbold eller computerspil eller bare er glad for krimi og mysterier, så skal vi nok gøre vores bedste for at finde den helt rigtige bog.

Book en aftale

Derfor opfordrer de på Glostrup Bibliotek til, at børn og forældre benytter sig af bibliotekets tilbud, når der skal vælges nyt læsestof.

Ét af de tilbud er, at man kan booke en aftale på bib­lioteket og få skræddersyede anbefalinger til den næste læseoplevelse.

– Jeg tror ikke, der er så mange, der ved det, men man er mere end velkommen til at lave en aftale med mig eller min kollega, når det passer ind i ens kalender. Så kan vi på forhånd finde nogle forslag til bøger frem, der matcher alder, interesser og sværhedsgrad. Derudover er man også altid velkommen til bare at dumpe forbi og spørge efter hjælp, understreger hun.

Kan man imidlertid ikke lokke sit barn eller sin teenager med, kan det være en god idé at komme alligevel og låne noget med hjem.

– Jeg har tit oplevet forældre, der kom ned og ville have råd, fordi deres børn var gået i stå med læsningen. Så finder vi nogle forskellige bøger, som plejer at hitte, som de kan låne med hjem. For hvis bøgerne ligger fremme derhjemme, er der meget større sandsynlighed for, at de bliver samlet op og rent faktisk læst, fortæller Gro Johanne Vase.

Som udgangspunkt er der altid en børnelitteraturformidler til stede mandag og onsdag eftermiddag frem til klokken 19.

– Men kommer man forbi på andre tidspunkter, er vi sjældent langt væk, siger Gro Johanne Vase.

– Så bare spørg efter os.

Sådan booker du en aftale på biblioteket

Hvis du gerne vil booke en aftale med en børnelitteraturformidler, kan du sende en mail til gjv@glostrupbib.dk eller bkl@glostrupbib.dk, ringe til biblioteket eller henvende dig personligt.

Husk meget gerne at opgive ønsker til emne, aldersgruppe og sværhedsgrad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top