fbpx
Ældre på udflugt
P_20201111_114620_vHDR_On-Farmacon.jpg

Ældresagen Vallensbæk var på tur til Farmacihistorisk Museum. Foto: Ældresagen

Ældresagen Vallensbæk var på tur til Farmacihistorisk Museum. Foto: Ældresagen
VALLENSBÆK. Ældre Sagen i Vallensbæk har været på tur til Farmacihistorisk Museum

En gruppe på 14 deltagere fra Ældre Sagen Vallensbæk drog den 11. november til Farmacihistorisk Museum i Hillerød. Guiden Mette fortalte blandt andet om, hvordan kloge koner op gennem tiderne brugte urter og lignende til helbredelse.

Mette fortalte ligeledes, at man ofte brugte igler til forskellige sygdomme. En ”behandling” som flere døde af.

Deltagerne fik set billeder af gamle Apoteker, som deltagerne kunne nikke genkendende til og fik fortalt om recepter, som mange unge i dag slet ikke kender til. Ligeledes så man en stor samling af maskiner til tabletfremstilling.

Alle var iført mundbind eller visir på rundvisningen. Nogle af deltagerne var på forhånd lidt vidende indenfor sundheds- og apotekervæsenet. Men for alle var mange af fortællingerne ren nostalgi at høre på.

Afslutningsvis blev der indtaget en lækker frokost i Pharmakons fine restaurant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top