fbpx
Isfuglen er klar til en kølig dukkert
2020-11-06_at_13-29-59_Fujifilm_X-T3_DSCF8018x.jpg
Fra saunaen er der direkte udsigt til vandet. Der går dog noget tid, før den kommer i brug. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Langt om længe har vinterbaderne i Brøndby fået et moderne klubhus. Det blev officielt indviet fredag eftermiddag

Tålmodigt har de ventet i årevis. Det behøver de ikke længere, for Vinterbadelauget Bifrost har langt om længe fået det moderne klubhus på 110 kvadratmeter og med udsigt til vandet, som de har ønsket sig siden 2014.

– Vi kan ikke sætte ord på den glæde, vi har ved at stå her lige nu, lød det fra vinterbadeklubbens formand Grete Bille ved indvielsen af det nye badehus, der har fået navnet Isfuglen.

Vinterbaderne har indtil nu holdt til i et gammelt livredderhus på stranden, hvor faciliterne har været sparsomme. Det er de ikke længere, og ifølge vinterbaderne selv har huset, der ligger i en af de fjerneste afkroge i Brøndby Havn, været hele ventetiden værd.

Også byens borgmester er stolt af det nye bygningsværk ved indsejlingen til havnen, som fremover skal danne ramme om en kølig dukkert for de mange vinterbadere i kommunen.

– Med huset her har Brøndby fået en spektakulær og unik bygning, som er en moderne fortolkning af de klassiske bådhuse i havnen. Det er godt set, at tradition og fornyelse på den måde kan gå smukt hånd i hånd, lød ordene fra Kent Magelund (S), inden han og Grete Bille hver tog en saks i hånden og klippede den røde snor.

 
På grund af corona-situationen var det kun en håndfuld særligt inviterede, som var med til den officielle indvielsen. Vinterbadelauget Bifrost håber dog at kunne arrangere en stor indvielsesfest for medlemmerne på et senere tidspunkt.

Grete Bille mener, at huset vil være med til at skabe mere liv i Brøndby Havn.

– Jeg kan huske den dag, det blev vedtaget. Der lovede alle de søde politikere, at de ville tage en dukkert, når huset stod færdigt, men jeg kan kun se borgmesteren i dag, jokede formanden for vinterbaderne, der kort efter selv hoppede i havet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top