fbpx
Glostrup Bibliotek skaber oplevelser online
bibliotek.jpg

Tania Schwartz, bibliotekschef i Glostrup, ved indgangen til biblioteket, der nu opruster deres digitale tilbud. Foto: Mette Jensen

Tania Schwartz, bibliotekschef i Glostrup, ved indgangen til biblioteket, der nu opruster deres digitale tilbud. Foto: Mette Jensen
GLOSTRUP. Nu er der håb, hvis du går og længes efter at møde nye interessante mennesker og få pirret din læselyst på en corona-sikker måde. Glostrup Bibliotek arbejder nemlig på at indføre online-arrangementer

Coronaen har betydet, at det er blevet sværere at mødes fysisk. Formentlig fortsætter restriktionerne langt ind i det nye år. Samtidig har mange fået øjnene op for, at mange møder kan klares online. Det har de også på Glostrup Bibliotek, der er ved at udvikle nye online-arrangementer, så det bliver muligt at sidde hjemme i stuen og møde interessante videnskabsfolk, debattører og forfattere.

– I en tid hvor vi er udfordret på at mødes fysisk, og hvor der er begrænsninger på, hvor mange vi kan omgås, er det tvingende nødvendigt, at vi tænker nyt for stadig at kunne tilbyde borgerne gode og spændende oplevelser, som inspirerer til læselyst, siger Tania Schwartz, bibliotekschef i Glostrup.

Derfor har Glostrup Bibliotek samlet en gruppe af biblioteker, som i 2021 skal udvikle arrangementer online sammen. Formålet er at skabe lige så levende, spændende og innovative oplevelser online, som når vi mødes til fysiske arrangementer.

– Når man er en mindre kommune, gør det en stor forskel, at vi får ekstra udviklingsmidler til at løfte opgaven. Samtidig giver det virkelig mening, at flere biblioteker går sammen om udviklingen af online arrangementer til gavn for borgerne. Det sikrer, at vi får max ud af vores ressourcer og muliggør, at kompetencer kommer i spil på tværs af kommunegrænserne, siger Glostrups borgmester John Engelhardt.

Projektet har lige fået 250.000 kroner i støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje. Formålet med puljen er at understøtte udviklingen af bibliotekerne og deres opgave med at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet.

– Husk at holde øje med Glostrup Bibliotek! Vi glæder os til at kunne sammensætte spændende samtaler og arrangementer med de mest aktuelle og spændende videnskabsfolk, debattører og forfattere, slutter Tania Schwartz.

Glostrup Bibliotek regner med at være klar med online arrangementer tidligt i foråret 2021.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top