fbpx
5 gode råd til at håndtere gæld
folkebladet.dk-laan.ekstrabladet.dk-17-11-2020.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Det kan være meget stressende at stå i en situation med gæld. Det er dog meget normalt, at vi alle på et tidspunkt i vores liv tager et lån. Det kan være, fordi vi ønsker at købe en bil, og det er endnu mere almindeligt, når vi skal til at købe et hus. Her er det sjældent, at vi har alle pengene til at købe et hus. Dog kan det godt være, at du har flere lån, og det kan godt være stressende og give uro i din hverdag at have lån.

Sponsoreret af Lead Supply: Det er meget almindeligt at gæld kan give en stressende følelse, hvis du ikke føler, at du har et overblik. Måske har der været tidspunkter i dit liv, hvor du har haft brug at låne penge, og nu står du i en situation, hvor det hele kan være lidt stressende. Vi kommer i denne artikel ind på nogle råd til, hvordan du kan håndtere den stress, som lån godt kan give dig.

1. Skab et overblik eller få hjælp til det
Selvom det kan føles som en meget uoverskuelig opgave, er det første, som du kan gøre, er at skabe et overblik over dine lån. Det kan være meget ubehageligt pludselig at skulle sidde med det hele igen, men du skal tænke på, at den følelse, som du føler i din krop over lånene ikke bare går væk, hvis du ikke gør noget – saml dine lån.

Hvis det er alt for svært at komme i gang med, kan det være, at du skal søge hjælp. Det kan være ved en god ven, som du stoler meget på eller dine forældre. Det kan også være, at du skal søge hjælp hos nogle professionelle, hvis du ikke har lyst til at dele din økonomiske situation med mennesker tæt på dig. Det er ikke heller ikke altid rart.

2. Ingen unødvendig stress
Det er vigtigt, at du heller ikke bliver ved med at køre dig selv op. Det er nemt at komme i sådan en spiral, fordi økonomi nemlig er en svær ting. Men i denne proces, hvor du forsøger at få styr på dine lån, kan det være en god idé at have nogle ting, der hjælper dig på at komme ned i gear. Det kan være lidt lækkert chokolade eller andre ting, der gør, at du føler, at du kan slappe mere af.

3. Sæt nogle mål
Du vil nok ønske, at du kunne få din gæld væk med det samme, men det kan du desværre ikke. Det, som du kan gøre lige nu, er langsomt at arbejde på at minimere dit forbrug og betale mere ud af dine lån. Du kan sætte nogle små mål for dig selv, hvor du kan fejre og være mere glad for dig selv, end du har været det sidste lange stykke tid.

Hvordan kan det så foregå? Du kan vælge at sige, at når du har betalt x ud, må du have en hyggelig aften, hvor du tager ud at spise med din veninde. Hvis du har en stor gæld, gælder det om at forsøge at minimere den, og det kan selvfølgelig være svært pludselig at stå i sådan en situation, hvor dit forbrug skal mindskes en del mere, end hvad du har været vant til.

4. Tal med nogle om det
Det kan være super-hårdt at gå med tanken om gæld for dig selv, så det kan være en god idé at dele tanken med nogle. Det kan være, at du har nogle gode veninder, som helt sikkert kan hjælpe dig igennem situationen, og du finder højest sandsynligt ud af, at du ikke er den eneste, der går og stresser over din økonomi. Der er mange, der har et SU-gæld eller andre små ting, som de skal betale ud, og det er fuldstændig normalt. Det kan være en stor lettelse at stå i en situation, hvor du finder ud af, at din situation ikke er så slem, og der er mange muligheder for at rette op på det hele.

5. Vær realistisk
Det er også en god idé at være realistisk omkring, hvor meget du kan betale ud af dit lån samtidig med, at du stadig kan have en ordentlig tilværelse. Det skal ikke være sådan, at du slet ikke har mulighed for at lave noget som helst, og at du føler dig fuldstændig bundet af din gæld.

Det kan nemlig godt blive en ulempe, hvis du sætter et for stramt budget, fordi så føles det meget uoverskueligt at skulle komme igennem hverdagen, når du ingen penge har til nogle fornøjelser eller ordentlig mad. Pas derfor på med ikke at være for ambitiøs, fordi du skal stadig kunne leve og lave ting, der gør dig glad. Ellers bliver det en deprimerende tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top