fbpx
Veterankoordinator skal ikke være veteran
veterankoordinator.jpg

Morgan Johnson er ikke længere ansat af Glostrup Kommune. Foto: Jesper Ernst Henriksen

Afløseren for Morgan Johnson behøver ikke være veteran. Arkivfoto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Det er en væsentlig fordel, hvis en ny veterankoordinator selv er veteran, men ikke et ultimativt krav længere

Som Folkebladet kunne fortælle i starten af juli, har Glostrup Kommune og den tidligere veterankoordinator Morgan Johnson stoppet samarbejdet. Morgan Johnson er reserve i den amerikanske hær, hvor der var brug for hans hjælp på grund af corona-krisen. Han oplyste, at det drejede sig om 103 dage, som han søgte om orlov til, hvilket han fik afslag på.

Siden har Glostrup Kommune ledt efter en ny veterankoordinator. Det er endnu ikke lykkedes, selvom der har været afholdt samtaler med kandidater.

Da stillingen blev oprettet, var det en del af den politiske beslutning og debat, at veterankoordinatoren selv skulle være veteran. Det har vist sig at være et problem, og derfor anbefalede administrationen, at formuleringen blev blødt op.

Efter forslag fra Dan Kornbek Christiansen (K) vil stillingsbeskrivelsen i fremtiden lyde:

’Det vil være en væsentlig fordel, hvis veterankoordinatoren har erfaring fra selv at have været udsendt i international tjeneste samt erfaring med opsøgende indsatser og/eller bisiddertjenester.’

– Jeg tager udgangspunkt i, at det har været umuligt at finde en ny veterankoordinator. Hvis vi ikke kan finde en, der har været i aktiv tjeneste, er vi jo nødt til at finde en anden, forklarede han.

Enhedslisten og SF stemte imod, da de under hele forløbet har været imod at have en særskilt veterankoordinator. Bylisten stemte imod, da de ville holde fast i, at det skal være en veteran.

– Bylisten er ked af, at stillingen skal besættes af en, der ikke har været udsendt. Vi mener, at der er noget værdi i at have været udsendt, for at kunne snakke med de kollegaer, som har behov for det. De har oplevet noget. Der er blevet skudt efter dem. Det er nemmere at snakke om, når man selv har oplevet det. Vi tror på, det er muligt at finde en veteran, som har interesse i at hjælpe sine kollegaer, sagde Lars Thomsen.

2 kommentarer om “Veterankoordinator skal ikke være veteran”

 1. Jan Sørensen siger:

  Jeg er ikke selv krigsveteran, men jeg har været i forsvaret en del år og jeg har to gode venner som er krigsveteraner. Den ene bor i Glostrup tæt på mig. Jeg nåede aldrig at møde den gamle veterankoordinator, men de sagde han var rigtig god og havde både erfaring både som soldat og civil.
  Nu ser jeg der er ansat en ny fordi den gamle ikke kunne få en lille orlov.
  Så ansatte de en ny?
  Jeg er sgu ikke imponeret Glostrup. Hvis det er sådan i behandler vores veteaner kan jeg vel lige så godt stemme på Socialdemokraterne.

 2. Daniel siger:

  Jeg er veteran og jeg har Ikke været specielt god til at finde en normal dagligdag de sidste par år.

  Jeg kan oprigtigt sige at den gamle veterankoordinator fik mig på rette kurs. Indrømmet, han provokerende mig og der var gange jeg synes han bare var dum, men han havde ret, og jeg kunne ikke bruge min erfaring som soldat som skjold overfor ham.

  Tror ikke en gammel dame fra Ballerup, som aldrig har været tæt på militæret ville have kunne gøre det samme for mig.

  Held og lykke til hende men savner nu den gamle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top