fbpx
Tak til den tidligere veterankoordinator – velkommen til en ny
Debat_web.png
DEBAT.  

Veteranpolitik er både en mærke- og en hjertesag for Det Konservative Folkeparti i Glostrup, og derfor har vi arbejdet hårdt for at få vedtaget en lokal veteranpolitik og ansat en lokalt forankret veterankoordinator.

I forbindelse med ansættelse af en ny veterankoordinator var vi fra administrationens side af blevet oplyst om, at det overhoved ikke var muligt at finde en veteran, der havde været udsendt i aktiv tjeneste og som kunne træde ind i jobbet. Det havde vi konservative foretrukket.

Med vores ene mandat fik vi slået det helt fast, at det er en væsentlig fordel, at en veterankoordinator selv har erfaring fra aktiv tjeneste. Der bør kun undtagelsesvis dispenseres herfra.

Oprindeligt var kravet, at en veterankoordinator skulle have erfaring fra at have været udsendt i aktiv tjeneste. Det blev foreslået at ændre ordet “skal” til en “fordel”. Men er det en lille, mellem eller stor – og dermed en væsentlig fordel at have været i aktiv tjeneste som veterankoordinator?

For os konservative er det en stor og væsentlig fordel, og derfor foreslog jeg, at ordet “væsentlig” kom med, og sådan blev det.

På kommunalbestyrelsesmødet fik jeg heldigvis også lejlighed til at sige tak, og sende en hilsen til Glostrups tidligere veterankoordinator Morgan Davlin Johnson.
Morgan er stadig aktiv soldat og veteran med masser af erfaring fra aktiv deltagelse fra det at være udsendt. Min oplevelse og de tilbagemelding jeg fik var, at den erfaring brugte han godt her i byen. Han etablerede og drev vores veterancafe, han lavede opsøgende arbejde og han opbyggede diverse netværk blandt veteraner, deres familier og pårørende.

Med beslutningen på mødet i kommunalbestyrelsen er det nu helt sikkert, at der igen bliver ansat en veterankoordinator her i byen, og at det stadig er en stor og dermed en “væsentlig fordel”, hvis veterankoordinatoren har erfaring fra selv at have været udsendt i international tjeneste mm. Noget der gør mig stolt og glad som konservativ. Der skal for god ordens skyld også rettes en tak til både Venstre, Socialdemokratiet m.fl. der støttede os i denne sag.

3 kommentarer om “Tak til den tidligere veterankoordinator – velkommen til en ny”

 1. Mads siger:

  Hvorfor kunne i ikke give Morgan den orlov i de par måneder? Alting var alligevel lukket pga. Corona og han skulle ud og hjælpe militæret. Så er det jo bare spil for galleriet når i siger at i bakker op omkring veteraner.

  Jeg synes også det er noget pjat at han blev tvunget til at aflyse hans samarbejde med lokale virksomheder der gerne ville ansætte os veteraner.

  Nu har i ansat en dame som ifølge folk ikke ved en skid om veteraner. Jeg kommer helt sikkert ikke til at bruge hende. Glostrup kan rende mig.

 2. Theis Mikkelsen siger:

  Så nu har hele hovedstadsregionen ikke en eneste veterankoordinator som selv er veteran. Hvad bliver det næste. En bilmekaniker som kirurg?

 3. Martin Simonsen siger:

  Jeg er ikke veteran og har aldrig mødt den gamle veterankoordinator, men jeg har et par venner som er og de var rigtig glade for ham.

  Det er typisk Glostrup det her. Tænk hvis vi byggede vores samfund som Glostrup. Straf dem som bidrager og beløn dem som ikke bidrager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top