fbpx
Smittetal er eksploderet i Brøndby
2020-09-12_at_12-44-17_Fujifilm_X-T4_DSCF7226x.jpg

Foto: Robert Hendel

Brøndby er blandt de kommuner, der er allerhårdest ramt af coronavirus. Arkivfoto: Robert Hendel
BRØNDBY. I hele landet stiger antallet af nye smittede med coronavirus. Det har fået Regeringen til at indføre nye restriktioner, der blandt andet går ud over idrætslivet. I Brøndby er antallet af nye smittede næsten tredoblet på to uger

Antallet af coronasmittede i Brøndby er steget med rekordfart i den seneste tid. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Mandag var der konstateret 92 nye smittede på en uge i Brøndby Kommune. Det er mere end en fordobling i forhold til ugen forinden, hvor der blev registreret 45 nye smittetilfælde.

De 92 nye tilfælde svarer til 262 nye smittede per 100.000 indbyggere, og det bringer Brøndby op på tredjepladsen over kommuner med flest nye smittede personer på en uge i forhold til indbyggertallet.

– Vi har møde næsten hver anden dag i sundhedsberedskabet i øjeblikket. Nu kan vi se, hvor smitten er, og derfor kan vi målrette indsatsen mod de områder, siger Kent Magelund (S), der er borgmester i Brøndby.

Ifølge borgmesteren er det i de almene boliger, at der er flest smittede.

– Folk bor tæt, især i Brøndby Strand. Derfor er det vigtigt, at vi handler nu, konstaterer Kent Magelund.

Gentager kampagner

Tidligere har kommunen produceret videoer på forskellige sprog. Det vil blive gentaget, og samtidig vil kommunen endnu engang gøre borgerne opmærksomme på tilbuddet om isolationsboliger. Samtidig lancerer kommunen fem plakater, der skal minde borgerne i kommunen om at holde afstand.

– Vi har prøvet at ramme alle grupper i samfundet. Det er lige fra ældre på Gildhøjhjemmet til nogle af de unge spillere fra Brøndby IF, der optræder på dem, fortæller Kent Magelund.

Det er blandt andet de to unge Superliga-profiler, Jesper ’Jobbe’ Lindstrøm og Morten Frendrup, der kommer til at pryde plakaterne og fortælle, hvor vigtigt det er, at folk holder afstand.

– På den måde er det ikke kun en løftet pegefinger, men også en gulerod, for vi vil jo alle sammen godt på stadion igen hurtigst muligt, og det kan vi kun, hvis vi bremser smitten, siger Brøndby-borgmesteren.

Det er dog ikke kun i Brøndby, at det går den gale vej med antallet af personer, som er smittet med coronavirus. Tendensen er den samme i hele landet, hvor der på en uge er konstateret 80 procent flere nye smittede i forhold til ugen før.

Den negative udvikling fik fredag aften statsminister Mette Frederiksen til at bebude yderligere restriktioner i samfundet i et forsøg på at sætte en stopper for smittespredningen. Blandt andet er der fra torsdag den 29. oktober krav om brug af mundbind i butikker, shoppingcentre og andre steder med offentlig adgang som eksempelvis fitnesscentre og biografer.

Rammer idrætten

De nye restriktioner betyder blandt andet også, at forsamlingsforbuddet bliver reduceret fra 50 til 10 personer, og det har betydet, at store dele af idrætten må holde en ufrivillig pause på foreløbig fire uger. Børn og unge under 21 år og eliteidrætsudøvere får lov at fortsætte som hidtil.

Det går blandt andet ud over håndbolden i Brøndby og fodbolden i Glostrup og Vallensbæk. Dansk Håndbold Forbund har suspenderet alle seniorkampe fra 2. Division og ned i foreløbig fire uger, mens Dansk Boldspil-Union har suspenderet alle seniorkampe op til og med Danmarksserien. Volleyballforbundet meddelte tirsdag morgen, at den bedste række fortsætter, mens alle øvrige kampe bliver udsat.

Direktørerne i de tre idrætsforbund udtrykker alle ærgrelse over, at idrætten bliver ramt, men de understreger samtidig, at folkesundheden kommer i første række. Det er Brøndby-borgmesteren enig i.

– Vi kan altid diskutere, hvor grænsen for forsamlingsforbuddet skal gå, men hvis virologerne mener, at det er 10, må vi jo rette os efter det. Det er da ærgerligt, at det så går ud over nogle sportsgrene, men folkesundheden er vigtigst, understreger Kent Magelund og udtrykker fuld opbakning til Regeringens og sundhedsmyndighedernes dispositioner.

Han glæder sig samtidig over, at det er lykkedes at skærme de ældre borgere i kommunen mod coronavirus. I den seneste uge er blot en enkelt person over 70 år testet positiv for den virus, der siden midten af marts har vendt op og ned på danskernes hverdag.

Bliv testet i Brøndby i denne uge:

Region Hovedstaden har opstillet et mobilt testcenter i idrætshallen ved Social og Sundhedsuddannelsen på Brøndby Møllevej frem til og med fredag den 30. oktober i tidsrummet mellem klokken 10 og klokken 15.

Det er muligt at møde op uden tidsbestilling, men der må forventes ventetid. Tilbuddet er for borgere uden symptomer og med lette symptomer.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle bærer mundbind, når de møder op.

Har du alvorlige symptomer på covid-19, eller er du i tvivl om noget, skal du kontakte din læge.

Det skal du gøre, hvis du er testet positiv for coronavirus:

  • Isoler dig selv fra kontakt med personer uden for hjemmet
  • Undgå tæt fysisk kontakt med personer, du deler husstand med
  • Bliv hjemme, indtil du er rask. Er du på arbejde, opfordres du til straks at gå hjem
  • Aflys alle fysiske besøg, og tal i stedet med folk over telefonen eller videokald
  • Få andre til at hjælpe med indkøb. Så risikerer du ikke at smitte andre
  • Du skal overholde anbefalingerne, indtil du ikke har haft symptomer i mindst 48 timer

Du kan se alle retningslinjerne for smittede på dette link.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top