fbpx
Mere vild natur i Brøndby
2020-09-10_at_08-35-36_Fujifilm_X-T4_DSCF7073x.jpg

Foto: Robert Hendel

Vagn Kjær-Hansen. Arkivfoto: Robert Hendel
DEBAT.  

Vi har meget natur i Brøndby, men der er brug for mere. For bier, sommerfugle, insekter og smådyr bliver stadig færre og færre.

En græsplæne er ikke særlig meget natur. Den er tilpasset menneskers behov og ikke naturens. Der skal nok ikke vokse knæhøjt ukrudt mellem fortovet og cykelstien midt i vores by, men lidt længere væk fra vejen kan naturen godt få lov til at udfolde sig mere naturligt.

Det kommer vi til at se mere af i Brøndby Kommune. Det står nu i kommunens strategi Brøndby 2030, som kommunalbestyrelsen er enige om: ”Naturen og de grønne områder er mere vilde og varierede i 2030”.

Det er vigtigt for klodens fremtid. En græsplæne er unaturligt ensartet. I et vildtvoksende areal kan mange flere dyr og planter leve, og det er efterhånden let at se nødvendigheden af. Smådyr, insekter og fugle er også vigtige i naturens kredsløb, og de skal have steder at leve for ikke at forsvinde.

Vi ser også flere og flere private haver, hvor naturen får lov at eksistere side om side med os mennesker. Det kan den sagtens, også uden at vi skal opgive vores terrasse og græsplænen – men de skal naturligvis ikke tage al pladsen. Vi kan sagtens være her sammen med naturen og dyrene.

8 kommentarer om “Mere vild natur i Brøndby”

 1. Michael L siger:

  Vi har en stor grøn kommunalt ejet græsplæne i Vesterled, som med fordel kunne udnyttes til formålet!
  Det vil dog kræve, at man dropper tanken om at bebygge hele det grønne område med ældreboliger.

 2. Mette Geisler siger:

  Hvorfor bygger kommunen så på alle de grønne områder? Det giver da ingen mening! (Vesterled)

 3. Anne Bentsen siger:

  Strandengene ville da være et oplagt emne at få tilsået med diverse vilde blomster, men det skal Strandparken nok også ind over. Bare et forslag.

 4. Duruta Sørensen siger:

  Super godt initiativ!!
  I Brøndbyøster er der mange grønne arealer både imellem blokkene, men også omkring rækkehuse hvor der er rig mulighed for at skabe mere diversitet, hvis bare der fortsat klippes stier mv så man stadig kan bruge arealer til gåture mv 🙂

 5. Garner siger:

  Tja. Ældrecenteret burde efter min mening ligge omkring Bydelscenteret, da mange ældre gerne vil kigge på samt deltage i det liv, de engang var en aktiv del af. Nu kan de kigge ind i en lukket gårdhave eller ind i et gråt industrikvarter. Der er for langt at gå for de ældre, hvis de gerne vil handle lidt selv
  Mht til mere grønt for insekterne, hænger tingene ikke sammen. Flere og flere rydder haverne og fælder hækkene til fordel for grimme træhegn og flisebelægning. Det er nok de samme der ønsker vilde blomster i rabatterne.
  Vi har blomstrende stauder, frugttræer og hække og vores have har summet lige siden foråret. Der er egern masser af fugle samt pindsvin.
  Man skal bare være opmærksom på, at vilde blomster kan være invasive og spreder frø med vinden. Det ønsker vi altså ikke. Men plant stauder og ikke invasive planter i stedet for fliser og hegn. Der burde være en grænse for hvor meget der må belægges med fliser.

 6. Trine Gerschanoff siger:

  Jeg er stor fortaler for mere natur. Så jeg burde klappe i mine små hænder af fryd over den udtalelse fra Vagn Kjær-Hansen. Desværre klinger det en smule hult, velvidende at der netop planlægges at bygge et stort ældrecenter på den eneste grønne plet i Vesterled. Den park havde ellers været ualmindelig ideel til at lave vild natur.
  Jeg har fuld forståelse for at der skal findes en lokation til et nyt ældrecenter. Men jeg køber ikke præmissen om at det er den bedst egnede placering. Man fjerner et aktiv fra området. Det grønne område trækker gevaldigt op, når tilflyttere skal vurdere om det er her de skal bo. Når parken fjernes til fordel for et stort byggeri, bevares så kan vi og beboerne på ældrecentret, få vores daglige sundhedfremmende gåtur, mens vi tæller alle de grå og blå biler på Park Alle. Det er også noget nemmere at tælle biler end de biller, bier og sommerfugle som grønne områder og biodiversitet giver plads til. Ironi kan forekomme.
  Men her sidderVagn Kjær-Hansen sikkert også klar med svar på tiltale, for den opgave kan grundejerne i Vesterled vel sagtens selv løse. De er jo beriget med egne haver, så de kan vel selv lade haverne gro til …. mage til valgflæsk skal man lede længe efter. Men jeg er ikke overbevist og det gav ingen stemme herfra.

  1. Laila Segerman Nayal siger:

   Hel fin idé. Men her i KISUMPARKEN Brøndby Strand, fælder man hele naturen, alle vores smukke rosenbuske-sommerfugle buske og MEGA meget mere, så hvad vil det hjælpe?

 7. Charlotte siger:

  I Brøndbyøster er der flere grønne arealer, der sagtens kunne bruge mere naturlige forhold. Der er allerede lidt igang på græsarealet på Nygårds plads. Derudover er der et græsareal mellem Solkær og 10. klassesskolen, der sagtens kunne få lidt mere natur. Den gamle basketballbane, der ligger ved siden af Højkær byggelegeplads, er også igang med en god vildtgroning. Derudover er der et stort grønt areal foran de to vinkelrette højhuse på Nygårdsplads, der også sagtens kunne bruge mere natur. I Solkær er mange blomsterbede kedelige og har kun få små buske selv før renovationen. Dette burde man også kunne gøre brug af. Dalkær har f.eks. mange blomster i deres blomsterbede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top