fbpx
Energibesparelser gav flødeboller
Floedeboller.jpg
Løkkebo fik to pokaler i år, både for at have sparet mest på el og varme.
SPORT. Daginstitutionerne Løkkebo og Birkely fik flødeboller, diplomer og pokaler for at have sparet ekstraordinært på el, vand og varme

Som en del af kommunens klima-indsats, præmierer Vallensbæk Kommune hver år de institutioner, der har sparet mest på vand, strøm og varme med diplomer, pokaler og flødeboller.

Den ene vinder var Daginstitutionen Løkkebo, der er den af Vallensbæks institutioner, der har sparet mest på el og varme i 2019. Institutionen har på et år reduceret deres el- og varme forbrug med henholdsvis 11 og 17 procent. Derfor fik overrakt to flotte pokaler, to diplomer og en masse flødeboller.

Da alle børn var samlet i legepladsens sandkasse, tog institutionsleder Anja Stender, en af Løkkebos to pokaler og løftede den op, så børnene kunne se den. Hun spurgte børnene, hvad det var og i kor kunne de råbe: ’Det er en pokal!’

Og på tillægsspørgsmålet om, hvorfor man får en pokal, kunne langt de fleste svare, at det får man, når man har vundet noget.

Den anden vinder kunne findes lige ved siden af. Det var nemlig daginstitutionen Birkely, der er den institution i Vallensbæk, der har sparet mest på vandet i 2019, og har formået at reducere deres vandforbrug med hele 45 procent på et
år.

– Vi vinder helt sikkert fordi, vi er gode til ikke at lade vandet løbe, mens vi vasker vores hænder, sagde Birkelys institutionsleder, Judy Svendsen, til børneflokken, der var samlet på institutionens legeplads.

Klimakommune

En Klimakommune er en kommune, der har indgået en aftale med Danmarks Naturfredningsforening.

Med en Klimakommune-aftale med Danmarks Naturfredningsforening forpligter Vallensbæk sig til at nedbringe CO2-udslippet fra deres aktiviteter og ejendomme med minimum to procent om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top