fbpx
Kendt ansigt siger stop: Farvel efter 43 år i sin egen by
skraedderen.jpg

Olsen stopper efter 43 år ved skrædderen. Foto: Jesper Ernst Henriksen

Olsen stopper efter 43 år ved skrædderen. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Da Olsen startede ved skrædderen syd for banen, havde han regnet med, at han skulle videre efter et par år. Nu går han på pension efter 43 år - de sidste otte år som medejer

bare bruger sit efternavn, Olsen, er nok blandt de mest kendte ansigter i byen. Gennem knap 43 år ved skrædderen har han solgt tøj til flere generationer af Glostrup-borgere.

– Det er lidt sjovt. Jeg har solgt konfirmationstøj, bryllupstøj og sølvbryllupstøj til den samme mand, siger Olsen.

Han er opvokset i Hvissinge, dengang det kun var en lille landsby. Nu bor han selv i noget af det nybyggede, der ligger der, hvor han som barn plejede at løbe rundt at lege. Som ung startede han som bydreng ved Glostrup Renseri i 1966 og kom i lære i 1970 ved herreekviperingshandler Henning Nielsen, der lå på Hovedvejen. Det var dengang byens fine herretøjsforretning, mens skrædderen på den ”forkerte” side af jernbanen var butikken med billigere tøj.

– Jeg kendte godt skrædderen. Jeg var der jævnligt, mens jeg var i lære. Det var et meget specielt sted. Der lå tøj i store stakke over alt. Det var utroligt, de kunne finde varerne, husker Olsen.

Så da Curt Rasmussen fra skrædderen ringede og tilbød ham et job i 1978 var det lidt som at skifte fra Damernes Magasin til Tøjhuset i Matador.

– Jeg gik med habit og slips, men det duede ikke hernede, så det droppede jeg hurtigt, siger Olsen.

På pension

Da Olsen startede ved skrædderen i ’78 regnede han med, at han hurtigt skulle videre.

– Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle være her i så mange år. Nu er det blevet til næsten 43 år, de sidste otte år som medejer, siger Olsen.

Han har over de seneste måneder klippet en centimeter af et målebånd hver dag. Når september bliver til oktober klipper han den sidste centimeter af og går på efterløn.

– Jeg glæder mig til mere tid derhjemme, i sommerhuset, med hunden, på rejser og i naturen. Men jeg vil helt sikkert komme til at savne det sociale liv og de hyggelige stunder med kunderne, når vi taler om gamle dage i Glostrup, siger Olsen.

For når man som ham har arbejdet i sin egen fødeby i mange år, så får man et personligt forhold til mange kunder.

– Der var kunder, der kom ned med en kande kaffe og nogle kager til os til jul. De kunne godt se, vi ikke havde tid til selv at brygge kaffe, husker Olsen.

For at sige pænt farvel til de mange gamle kunder inviterer skrædderen derfor til pølser, øl og sodavand den 26. september.

Olsen har dog lovet de to tilbageværende i skrædderen at hjælpe med regnskab de første måneder efter sin pension.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top