fbpx
Cricket-guld er tilbage i Brøndby
Svanholm-holdbillede.jpg
Svanholm er dansk mester i T20 efter et spændende, velspillet stævne i Herning. Foto: Peter Power, Dansk Cricket Forbund
SPORT. Svanholm vandt i weekenden det officielle danske cricketmesterskab T20 cricket efter en turnering i Herning, der bød på drama og spænding for alle pengene

Svanholm Cricketklub kan endnu engang bryste sig af titlen som dansk mester.
I weekenden vandt holdet fra Brøndby sit syvende mesterskab på 14 år, da Herning lagde græs til årets danmarksmesterskab i T20, hvor kampene bliver afviklet langt hurtigere end i T50.
I finalespillet i Herning dystede Svanholm mod KB og sidste års mestre fra Skanderborg. Cricketspillerne fra Vestegnen skulle i det første opgør op imod lokalrivalerne fra KB, og det opgør endte uafgjort med hele 199 point til hvert hold. Forklaringen på de mange point skal findes i den lille bane, hvor holdene hamrede seksere ud på stribe. Det udlignende point scorede Svanholm på sidste bold i opgøret, hvor de helt store spillere var Hamid Shah med 99 point og Mads Henriksen med 46 point.
KB havde forinden tabt til Skanderborg, og dermed var en sejr påkrævet, hvis Brøndby-klubben skulle være dansk mester anno 2020.
Jyderne kom bedst fra start med 169 point, og Svanholm havde det svært, da fem gærder var ude for 79, men holdet fra Brøndby kom godt igen med 66 point på blot 37 bolde fra Mads Henriksen. De blev fulgt op af det kun 16 årige stortalent Musa Mahmood med 32 på 19 bolde.
Med sejren over Skanderborg vandt Svanholms fjerde T20-mesterskab siden 2015. Det er dog den første titel, siden turneringen blev godkendt af Dansk Idræts Forbund som et officielt mesterskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top