fbpx
Millioner til udbygning af skole
2020-07-13_at_17-30-59_DSCF0745x.jpg

Foto: Robert Hendel

Brøndby Kommune har behov for at udbygge Brøndbyvester Skole, så den er klar til at tage imod flere elever. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Kommunalbestyrelsen i Brøndby har på sit seneste mødet bevilget penge til udbygningen af Brøndbyvester Skole, som bliver udvidet med et ekstra spor

Når Kirkebjerg bliver forvandlet fra industri- til boligområde, forventer Brøndby Kommune en stigning i antallet af børn, der hører til skoledistriktet i Brøndbyvester.

De mange børn kræver en udvidelse af skolen, der i dag har fem spor og en række mindre specialklasser. Kommunen forventer imidlertid, at der bliver behov for seks fulde spor frem mod 2030.

I budgettet er der afsat 40 millioner kroner til en om- og udbygning af skolen. Samtidig er der afsat lidt mere end 20 millioner kroner til etablering af nye faciliteter til Klub Tornehøj, som i dag optager en fløj med tidligere og potentielle klasselokaler.

Ifølge borgmester Kent Magelund (S) har forvaltningen lavet en grundig analyse af de eksisterende rammer på skolen frem mod en udbygning, der vil ske i tre etaper. Pengene, der er afsat kan dække den første etape, hvor ombygning af toiletter og faglokaler er på dagsordenen på den gamle Tjørnehøjskole. Når den første etape er gennemført, vil der være skabt den nødvendige kapacitet frem mod 2025.

Herefter vil der skulle søges en ny anlægsbevilling til anden etape, som er en tilpasning og udbygning af indskolingen på den gamle Brøndbyvester Skole på Krogagervej 34.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top