Fra Vestegnen til Liverpool: Topscorer skifter til engelsk traditionsklub
2_2020-06-27_at_15-45-46_DSC_0601x.jpeg
Brøndbys Nicoline Sørensen er kåret til årets profil i Gjensidige Kvindeliga. Nu skifter hun til engelske Everton. Foto: Robert Hendel
SPORT. Engelske Everton har sikret sig en aftale med liga-topsccorer Nicoline Sørensen, der i sidste uge blev kåret til årets spiller i Gjensidige Kvindeliga. I Everton bliver hun forenet med en tidligere holdkammerat fra Brøndby

Topscoreren i Gjensidige Kvindeliga 2019/20 skifter fra Brøndby til Everton.

22-årige Nicoline Sørensen har underskrevet en to-årig kontrakt med de blå fra Liverpool. Den målfarlige offensivspiller kom tilbage til Brøndby i august 2018 efter et ophold i svenske Linköpings IF, og nu er A-landsholdsspilleren atter klar til et udlandseventyr.

– Jeg føler mig bedre rustet til at tage afsted til udlandet denne gang, skriver hun i en hilsen på Brøndby-kvindernes instagram-profil.

Everton-manager Willie Kirk har haft Nicoline Sørensen i kikkerten i en længere periode, og han håber, at skiftet kan være med til at udvikle hende yderligere.

– Hendes tekniske evner og taktiske forståelse vil give os muligheden for at bruge hende på flere forskellige offensive positioner på banen, og hun bliver stensikkert et stort aktiv for vores hold, fortæller Everton-manageren til klubbens officielle hjemmeside.

I Everton bliver Nicoline Sørensen genforenet med sin tidligere holdkammerat fra Brøndbytiden, landsholdsforsvareren Rikke Sevecke.

Årets spiller i ligaen

Selvom Nicoline Sørensen måtte nøjes med sølvmedaljer, indtog hun topscorerlistens førsteplads efter sæsonen i 2019/20. Og hendes præstationer på banen er blevet bemærket i en sådan grad, at hun i sidste uge blev kåret til årets spiller i Gjensidige Kvindeliga.

Prisen vandt hun foran sidste års vinder, holdkammeraten Nanna Christiansen og de to Fortuna Hjørring-profiler Emma Snerle og Caroline Møller.

Ifølge nomineringen fra Dansk Boldspil-Union er Nicoline ofte kampafgørende for sit hold, hvor hun både arbejder hårdt defensivt, men også viser gode takter med sine styrker pasningsspillet og i situationerne én mod én.Ligatopscorenen beskrives også som en hurtig og driblestærk spiller, der er sikker i sine afslutninger, og ifølge hendes kommende manager er hun villig til hele tiden at blive bedre.

Nicoline Sørensen er den den tredje Brøndby-spiller på tre år, der bliver kåret til årets spiller i ligaen. Sidste år vandt holdkammeraten Nanna Christiansen titlen, og året forinden løb Stine Larsen med prisen.

Everton lå på en sjetteplads i den engelske liga, da turneringen blev suspenderet på grund af udbruddet af coronavirus.

View this post on Instagram

Nicoline Sørensen vendte for to år siden hjem til Brøndby, hvor hun efter et ophold i svenske Linköpings IF skulle finde fodboldglæden igen. Det gjorde hun i den grad og efter en sæson, hvor hun blev topscorer og blev kåret til årets profil, så er hun nu klar til at tage turen til udlandet igen. Denne gang går turen til England, hvor hun fremover skal tørne ud for Everton F.C. Det er enormt glædeligt, at vi endnu engang viser, at vi er en klub, der udvikler spillere og sender dem til nogle af de allerstørste klubber. Det er vi stolte af. @nicolinesorensen16 har i de to år, hun har været her vist, at hun har udviklet sig helt vildt, og vi er glade for, at hun nu er flyveklar og klar til at tage England med storm. Nico glæder sig til sit ophold i det engelske, men hun havde lige noget vigtigt at sige, inden hun forlod Vestegnen. – Jeg føler mig bedre rustet til at tage afsted til udlandet denne gang. Jeg føler først og fremmest at mine erfaringer fra tidligere, har gjort mig klogere og bedre til at træffe det helt rigtige valg, og jeg føler virkelig, at Everton er det rigtige for mig. Derudover føler jeg, at jeg har fået bevist mit værd, efter jeg vendte hjem, hvilket også har været vigtigt for mig. Der har Brøndby været en vigtig faktor, for de har virkelig hjulpet mig til at føle mig tryg, og det er noget af det allervigtigste for mig. Det var derfor, jeg valgte at tage hjem. Brøndby er ensbetydende med tryghed for mig, og det har det altid været. Brøndby betyder så meget for mig, og jeg er virkelig taknemmelig for min tid herude. Tak for alt i Brøndby-trøjen, Nico! Herfra skal der lyde et stort held og lykke. 💛💙 Foto: @joh_foto

A post shared by Brøndby IF Women (@brondbywomen) on

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top