fbpx
Fra Vestegnen til Liverpool: Topscorer skifter til engelsk traditionsklub
2_2020-06-27_at_15-45-46_DSC_0601x.jpeg

Foto: Robert Hendel

Brøndbys Nicoline Sørensen er kåret til årets profil i Gjensidige Kvindeliga. Nu skifter hun til engelske Everton. Foto: Robert Hendel
SPORT. Engelske Everton har sikret sig en aftale med liga-topsccorer Nicoline Sørensen, der i sidste uge blev kåret til årets spiller i Gjensidige Kvindeliga. I Everton bliver hun forenet med en tidligere holdkammerat fra Brøndby

Topscoreren i Gjensidige Kvindeliga 2019/20 skifter fra Brøndby til Everton.

22-årige Nicoline Sørensen har underskrevet en to-årig kontrakt med de blå fra Liverpool. Den målfarlige offensivspiller kom tilbage til Brøndby i august 2018 efter et ophold i svenske Linköpings IF, og nu er A-landsholdsspilleren atter klar til et udlandseventyr.

– Jeg føler mig bedre rustet til at tage afsted til udlandet denne gang, skriver hun i en hilsen på Brøndby-kvindernes instagram-profil.

Everton-manager Willie Kirk har haft Nicoline Sørensen i kikkerten i en længere periode, og han håber, at skiftet kan være med til at udvikle hende yderligere.

– Hendes tekniske evner og taktiske forståelse vil give os muligheden for at bruge hende på flere forskellige offensive positioner på banen, og hun bliver stensikkert et stort aktiv for vores hold, fortæller Everton-manageren til klubbens officielle hjemmeside.

I Everton bliver Nicoline Sørensen genforenet med sin tidligere holdkammerat fra Brøndbytiden, landsholdsforsvareren Rikke Sevecke.

Årets spiller i ligaen

Selvom Nicoline Sørensen måtte nøjes med sølvmedaljer, indtog hun topscorerlistens førsteplads efter sæsonen i 2019/20. Og hendes præstationer på banen er blevet bemærket i en sådan grad, at hun i sidste uge blev kåret til årets spiller i Gjensidige Kvindeliga.

Prisen vandt hun foran sidste års vinder, holdkammeraten Nanna Christiansen og de to Fortuna Hjørring-profiler Emma Snerle og Caroline Møller.

Ifølge nomineringen fra Dansk Boldspil-Union er Nicoline ofte kampafgørende for sit hold, hvor hun både arbejder hårdt defensivt, men også viser gode takter med sine styrker pasningsspillet og i situationerne én mod én.

Ligatopscorenen beskrives også som en hurtig og driblestærk spiller, der er sikker i sine afslutninger, og ifølge hendes kommende manager er hun villig til hele tiden at blive bedre.

Nicoline Sørensen er den den tredje Brøndby-spiller på tre år, der bliver kåret til årets spiller i ligaen. Sidste år vandt holdkammeraten Nanna Christiansen titlen, og året forinden løb Stine Larsen med prisen.

Everton lå på en sjetteplads i den engelske liga, da turneringen blev suspenderet på grund af udbruddet af coronavirus.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top