fbpx
Bøger til hængekøjen: For de nysgerrige
genforeningen.jpg
GLOSTRUP. Sommerferie og gode bøger går hånd i hånd. Derfor kommer Glostrup Bibliotek hver uge i juli med deres bedste anbefalinger til sommerlæsning for både børn og voksne. I denne uge er temaet nysgerrighed

Måske har sommeren givet dig lyst til at blive klogere på et eller andet. Og hvad end du er nysgerrig på træers følelser, klimaforandringer, Danmarkshistorie, penge eller farlige dyr, så står Glostrup Bibliotek i denne uge klar med en række anbefalinger til nysgerrige børn og voksne.

For nysgerrige voksne

Anbefalet af Nana Thejll Jakobsen og Kamilla Ane Petersen

Peter Wohlleben: Træernes hemmelige liv. People’s Press
Oversat af Anette Broberg Knudsen

Kan træer kommunikere med hinanden? Har de følelser? Få svaret når forfatter og skovfoged Peter Wohlleben tager os med på rejse ind i træernes verden. En verden som umiddelbart forekommer os meget fjern og mystisk, men som efter læsning af denne bog pludselig virker utrolig levende. En smuk bog og naturen omkring os. Man får helt lyst til at sætte sig under et træ og læse denne bog igen.


Anders Nolting Magelund og Anne Fenger Schefte: Klimaguiden – red verden lidt hver dag. Politikens Forlag

Bliv klogere på dit klimaaftryk, og hvordan du kan mindske det, i denne lille guide til hvordan du skyder genvej til et grønnere liv. Bogen er spækket med velstrukturerede lister med tips og facts om klimasikring af boligen, privatøkonomien eller hvordan eksempelvis kan få sig en klimavenlig hobby. Fælles for alle kapitler er vejen til det gode liv på en klimavenlig måde, og det vil denne skribent gerne være en del af!


Simon Kratholm Ankjærgaard i samarbejde med Ole Sønnichsen: Genforeningen 1920 – Da Danmark blev samlet. Storyhouse

I anledningen af 100-året for Genforeningen, hvor Nordslesvig atter blev en del af Danmark, udkom i år dette storværk. Værkets forside prydes af det ikoniske billede af Kong Christian X, der d. 10. juli 1920 rider over grænsen til det, vi i dag kender som Sønderjylland. Historien om Genforeningen fortælles gennem karakterer og smukke illustrationer, som bringer fortiden helt tæt på.

For nysgerrige børn

Anbefalet af Gro Johanne Vase


Sebastian Klein: Verdens 100 farligste dyr. Carlsen

Sebastian Klein har skrevet en række af bøger om dyr. Den her er om de farligste, og der er ikke så få! Dyrene bliver nævnt i rækkefølge efter, hvor farlige de er. Vi kan afsløre, at den starter med en candirufisk, men efter de 200 sider er man også blevet meget klogere på den portugisiske orlogsmand, gauroksen og den store silkeormssværmer. Fra ca. 6 år.


Nathalie Nystad: Den store pengebog. Berlingske Media Forlag

Hvad er en rente? Hvordan tjener man penge nok? Og er det egentlig godt at købe et hus? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver besvaret i “Den store pengebog”. Bogen er inddelt i otte kapitler, som handler om forskellige aspekter af penge – både dem, der er i samfundet, og dem, der er derhjemme – og også dem, der ikke er lovlige. Fra ca. 10 år.


Lars Henrik Aagaard: Klimaklog. People’s Press

Vil du blive klogere på klimaforandringer? Så er det her grundbogen! Her kan store børn og unge (og også voksne) i tre dele blive klogere på problemet med klimaforandringer, følgerne af klimaforandringer og løsningerne på klimaforandringer. Det er ikke det hele, der er opløftende læsning. Til gengæld er det spændende læsning, som vi lover, man bliver klimaklog af.

Bøger til hængekøjen

Sommerferie og gode bøger går hånd i hånd. Derfor kommer Glostrup Bibliotek hver uge i juli med deres bedste anbefalinger til sommerlæsning for både børn og voksne her i Folkebladet.

Find flere anbefalinger på glostrupbib.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top