fbpx
Snart kan vinterbaderne hoppe i havet foran Isfuglen
DSCF5132ps.jpg
Formand for Vinterbadelauget Grete Bille Olesen og Brøndby-borgmester Kent Magelund (S) fik sig en snak under rejsegildet for det nye vinterbadehus i Brøndby Havn. Foto: Robert Hendel
BRØNDBY. Vinterbaderne i Brøndby Havn har ventet tålmodigt på et nyt klubhus. Til efteråret kan de langt om længe flytte ind i et moderne badehus ved indsejlingen til havnen

Et 110 kvadratmeter stort hus med havudsigt. Det er, hvad der venter Vinterbadelauget Bifrost til efteråret.

Mandag den 22. juni blev der holdt rejsegilde på det nye vinterbadehus, som Brøndby Kommune opfører ved indsejlingen til Brøndby Havn.

Vinterbaderne har i flere år ønsket sig rigtige faciliteter i form af et badehus med sauna i Brøndby Havn. Det får de om et par måneder, og det glæder både vinterbadere og kommunen sig til.

– Med en placering lige ved indsejlingen til havnen er man både en del af det aktive liv i havnen, samtidig med, at man har lidt privatliv herude. Og ikke mindst har vi her en storslået udsigt ud over vandet, sagde borgmester Kent Magelund (S) til de mange fremmødte gæster.

Huset kommer til at indeholde bade- og omklædningsfaciliteter, sauna og et opholdsrum med tekøkken. Udenfor bliver der etableret en træterrasse med udendørs bruser, bademole og trappe ned til det vinterkolde havvand.

– Vi har hele tiden haft drømmen til fælles om, at det nok skulle lykkes med det vinterbadehus i Brøndby. Det skal I have en stor, oprigtig tak for, sagde borgmesteren til medlemmerne af Vinterbadelauget Bifrost.

Kommunen forventer, at huset er færdigbygget i oktober 2020, når vinterbadesæsonens begynder.

– Vi er lykkelige i foreningen, og vi kan ikke få armene ned, lød det fra Grete Bille Olesen, der er formand for Vinterbadelauget Bifrost.

Hun tror, at huset vil være med til at skabe mere liv i Brøndby Havn, når medlemmerne af vinterbadeklubben flytter ind i det nye hus, der får navnet Isfuglen.

Ifølge Grete Bille Olesen er Vinterbadelauget Bifrost den hurtigst voksende forening i kommunen.

– Det er ikke så overraskende, for vinterbadning er blevet moderne, lød det fra formanden for vinterbaderne i Brøndby Havn.

Der er 358 betalende medlemmer i Vinterbadelauget Bifrost, der har 270 personer på venteliste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top