fbpx
Opforder mænd til at holde øje: Disse syv symptomer kan være tegn på kræft
De-7-tegn-krop2.jpg
Kræftens Bekæmpelse opfordrer mænd til at holde øje med syv symptomer, der kan være tegn på kræft. Foto: Illustration: Kræftens Bekæmpelse
HELE OMRÅDET. To ud af tre danske mænd mener ikke, at de har et godt kendskab til symptomer på kræft. Derfor retter Kræftens Bekæmpelse i anledning af Fars Dag fokus mod syv symptomer på kræft

Det kan koste liv, at alt for mange mænd overser vigtige symptomer på kræft. Ifølge Kræftens Bekæmpelse er det kun en tredjedel af danske mænd, som synes, at de har et godt kendskab til symptomer på kræft.
– Det er alvorligt, at mange mænd ikke ved hvilke tegn de bør være opmærksomme på. For så er der en stor risiko for, at de ikke kommer til lægen i tide, siger Janne Bigaard der er overlæge hos Kræftens Bekæmpelse.
Det kræver dog, at flere mænd bliver fortrolige med tegnene og søger læge i tide.
Jo hurtigere man kommer til lægen, desto større er sandsynligheden for, at man bliver helbredt for kræft. Så det er altafgørende, at flere mænd kender og reagerer på disse tegn, siger Janne Bigaard.
I anledning af Fars Dag den 5. juni opfordrer Kræftens Bekæmpelse derfor til, at voksne børn bruger dagen til at passe på deres fædre ved at minde dem om at være opmærksomme på symptomer på kræft og gå til lægen, hvis de oplever et af dem.
– Mænd lytter til deres børn. Og en opfordring fra ens voksne børn til at kontakte sin læge, kan have stor effekt, siger Janne Bigaard.
Næsten 20.000 mænd får kræft hvert år, og i snit dør 22 danske mænd hver dag på grund af sygdommen.

Disse syv ting kan være tegn på kræft
Længerevarende synkebesvær
Længerevarende hoste eller hæshed
Uforklarligt vægttab
Uforklarlig blødning
Ændrede modermærker eller sår, der ikke vil hele
Ændret afføringsmønster
Knuder eller hævelser, der ændrer sig
De syv tegn behøver ikke være tegn på kræft, men det er vigtigt at få det undersøgt, hvis man oplever et af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top