fbpx
Brøndby er klar til guld-gyser i Hjørring
2019-10-26_at_14-13-58_DSC_1827x.jpg

Foto: Robert Hendel

Skader tvinger Louise Winter til at indstille karrieren. Hun nåede 191 kampe på seks år i den gule trøje. Her banker hun bolden i kassen på Farum Park. Foto: Robert Hendel
SPORT. Brøndbys fodboldkvinder fortsætter jagten på Fortuna Hjørring. I sidste uge blev det til seks vigtige point i kampen for at genvinde danmarksmesterskabet. Dermed bliver det til en direkte kamp om guldmedaljerne på lørdag i Hjørring

Bliver Brøndby dansk mester igen?

Det får vi svar på, på lørdag, når Brøndbys bedste fodboldkvinder besøger topholdet Fortuna Hjørring, der fører ligaen med to point inden sidste spillerunde. Brøndby er derfor tvunget til at vinde kampen, hvis holdet skal forsvare sidste års DM-guld.

Onsdag sikrede Brøndby-kvinder sig minimum sølvmedaljer med sejren over FC Nordsjælland, der også sikrede holdet en plads i næste sæsons Champions League.

Rutinerede Nanna Christiansen scorede kampens eneste mål mod FC Nordsjælland, og hun indledte også scoringen mod VSK Aarhus fire dage senere.

Efter 11 minutters spil sendte Nanna Christiansen ligaens topscorer Nicoline Sørensen af sted i venstre venstre side. Hun passerede let Katrine Svane i gæsternes mål og sendte bolden retur til Nanna Christiansen, der let kunne sende bolden i kassen til 1-0.

12 minutter senere gjorde Frederikke Lindhardt det til 2-0 på oplæg af Nanna Christiansen, inden gæsterne fik reduceret fem minutter senere.

Der gik dog ikke mange minutter, før bolden igen lå i kassen bag Katrine Svane i VSK-målet, de Mille Gejl Jensen sendte bolden i kassen ved bagerste stolpe efter et hjørnespark fra Caroline Pleidrup. 22 minutter inde i anden halvleg satte Rebekka Winter til 4-1, der blev kampens resultat.

Anfører siger farvel

Brøndby har i foråret måttet undvære anfører Louise Winter på grund af en skade, der har vist sig at være langt værre end frygtet.

– Jeg har været træt af, at jeg ikke har kunnet spille nogen af kampene i slutspillet, men sådan er det. Jeg ville ikke kunne gavne derinde, når jeg ikke er i bedre fysisk tilstand, end jeg er lige nu, fortæller Brøndby-anføreren.

Lørdag fik hun godt 10 minutter på banen i det, der formentlig bliver hendes sidste kamp i den gule trøje.

– Det er rigtig hårdt, fordi det ikke er en beslutning, jeg selv har truffet, siger Louise Winter, der indstiller sin karriere et år før kontrakten med Brøndby oprindeligt udløber.

Louise Winter har spillet i Brøndby siden sommeren 2014, og hun nåede at trække den gule trøje over hovedet 191 gange, ligesom det er blevet til 12 optrædener på det danske A-landshold.

– Det er selvfølgelig rigtig surt ikke at kunne slutte sin lange karriere på en ordentlig måde, men jeg tager en masse erfaring med mig. Jeg har haft en masse gode holdkammerater og trænere i min tid i Brøndby, siger Louise Winter, der lørdag tager med resten af holdet til Hjørring, hvor det bliver afgjort, om hendes sidste medalje skal være af guld eller sølv.

Udover Louise Winter siger også Julie Tavlo Petersson og Josefine Hasbo farvel til Brøndby efter denne sæson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top