fbpx
Vallensbæk åbner mere op
Vallensbæk-åbner-mere-op.jpg
De kommende skolebørn, der har været flyttet ud af institutionerne i genåbningsfase 1 bliver hvor de er, til de starter i SFO 1. juni.
VALLENSBÆK. Torsdag blev det politisk besluttet, hvordan anden del af genåbningen i Vallensbæk skal foregå. Det vil blandt andet være muligt med havebesøg på kommunens plejehjem, og alle byens børn er fysisk tilbage i skole fra i mandags

På et særligt møde i kommunens fagudvalg i torsdags, hvor alle fagudvalg hold møde samtidig, blev det besluttet, hvordan anden del af genåbningen skal foregå i Vallensbæk.
– Jeg er glad for, at borgerne nu kan komme endnu et skridt tættere på den hverdag, de kendte fra før corona-tiden. Der er stadig en del forskellige retningslinjer, som skal følges – men vi begynder at kunne kende verden igen, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

Skoler åbner for alle
På skoleområdet er elever i 6. til 10. klasse ind til mandag blevet undervist digitalt, mens eleverne i 0. til 5. klasse har været i skole og har brugt ekstra plads.
De ældste elever startede i skole igen mandag morgen, dog stadig med særlige forholdsregler. For at kunne holde en meter mellem hver elev er det ikke alle klasser, der er tilbage i deres egne lokaler, men alle er på egen skole. De skal være i skole 30 timer om ugen.
Målet er at komme så meget som muligt tilbage til hverdagen og sikre en kvalificeret læring – og ikke mindst trivsel og gode oplevelser for kommunens børn og unge.
10. klasse skal også igen have undervisning uden for hjemmet – de får i denne periode al deres undervisning på Ungdomsskolen og ikke som tidligere både på Pilehaveskolen og på Ungdomsskolen.
Alle SFO’er, juniorklubben og Ungdomsskolen åbner også igen. Åbningstiderne bliver tilpasset skoledagens længde.
De ældste børn fra daginstitutionerne starter i SFO en måned senere end normalt, det vil sige den 1. juni. Uddannelsesvejlederne kommer gradvist tilbage til skolerne fra mandag den 18. maj.

Andre områder
De nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen betyder, at alle børn igen kan være i egen institution.
De kommende skolebørn, der har været flyttet ud af institutionerne i genåbningsfase 1 bliver, hvor de er, til de starter i SFO 1. juni. Der bliver selvfølgelig mulighed for at sige farvel i institutionen.
På kommunens ældrecentre har der været lukket helt ned for besøg. Det er nu muligt for pårørende at komme på ”havebesøg” hos sine kære på plejecentrene Højstruphave, Rønnebo og botilbuddet Løkkekrogen. Besøg skal aftales på forhånd med personalet, og der gælder særlige regler.
Fra mandag den 18. maj vil det igen være muligt at møde fysisk op og låne og aflevere bøger i Vallensbæk Kultur- & Borgerhus efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Kultur- & Borgerhusets medarbejdere står klar til at byde velkommen tilbage og hjælpe til. Ved spørgsmål omkring pas, kørekort osv. skal man ringe til Borgerservice på 47 97 47 00 og aftale nærmere.
Også fritids- og foreningslivet er lige så stille på vej tilbage – i første omgang kun udendørs. De enkelte foreninger og aktiviteter genåbnes løbende efter myndighedernes og idrætsforbundenes retningslinjer, og foreningernes medlemmer får direkte besked fra deres forening.
Rideskolen på Vallensbæk Ridecenter åbner for tilpassede udendørshold den 18. maj – efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger og politiets corona-retningslinjer.
For at alle passer på hinanden i Vallensbæk er det fortsat vigtigt at huske på den gode hygiejne og blive hjemme, hvis man har symptomer på covid-19.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top