fbpx
Borgmester bekymret over kedelig udvikling: Vi har alle et ansvar for at ændre vores adfærd
2019-03-29_at_11-28-17__DSC1353x.jpg

Foto: Robert Hendel

I Brøndby går det den gale vej med antallet af corona-smittede. Borgmester Kent Magelund (S) opfordrer derfor borgerne til at holde afstand under Kristi Himmelfart og Eid. Det er et fælles ansvar at følge retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne, lyder det

Mens antallet af smittede generelt er nedadgående i Danmark, oplever man i Brøndby Kommune en stigning i antallet af smittede borgere.

Ifølge borgmester Kent Magelund (S) kan der være mange grunde til en sådan stigning, og han udelukker ikke, at den kan være tilfældig.

– Men vi skal gøre noget ved det straks. Derfor opfordrer jeg endnu engang alle borgere til nøje at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Ikke mindst skal vi holde afstand og ikke samles mere end 10 personer nu, hvor vi står foran at fejre Kristi Himmelfart og Eid, hvor vi traditionelt samles med familie og venner, siger han.

Brøndby Kommune oplever lige nu ikke en stigning i antal smittede blandt kommunens medarbejdere eller de borgere, man dagligt er i kontakt med på eksempelvis ældrecentre og i hjemmeplejen.

– Vi er i vid udstrækning gået fri for smitte på vores kommunale institutioner, men vi kan se på statistikken, at der løbende er nye smittede borgere i Brøndby. Vi må derfor fortsat gøre vores allerbedste for at begrænse smitten i Brøndby, og vi har alle et ansvar for at ændre vores adfærd, siger Kent Magelund og tilføjer:

– Det gælder også, når man er konstateret smittet, hvor man skal isolere sig og blive hjemme til man er rask og har været uden symptomer i 48 timer.

Det skal du gøre, hvis du er testet positiv for coronavirus:

  • Isoler dig selv fra kontakt med personer uden for hjemmet
  • Undgå tæt fysisk kontakt med personer, du deler husstand
  • Bliv hjemme, indtil du er rask. Er du på arbejde, opfordres du til straks at gå hjem
  • Aflys alle fysiske besøg, og tal i stedet med folk over telefonen eller videokald
  • Få andre til at hjælpe med indkøb. Så risikerer du ikke at smitte andre
  • Du skal overholde anbefalingerne, indtil du ikke har haft symptomer i mindst 48 timer

Du kan se alle retningslinjerne for smittede på dette link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top