fbpx
Starter telefonvenner
GLOSTRUP. Glostrup Kommune har sammen med Ældre Sagen i Glostrup etableret ”Telefonvenner i Glostrup” for at styrke den sociale kontakt - ikke mindst under corona-krisen

Allerede før corona-krisen henvendte Glostrup Kommune sig til Ældre Sagen med et ønske om at starte en ordning med telefonvenner. Kommunens medarbejdere på ældreområdet havde en klar oplevelse af, at flere ældre kunne have glæde af en ordning, hvor der er jævnlig social kontakt, men uden at det indebærer, at en fremmed kommer ind i hjemmet. Her er en uforpligtende telefonsamtale uden andet formål end at tale sammen en fin løsning.

God erfaring
Ældre Sagen har i forvejen erfaring med koordinering af en ordning med besøgsvenner og spisevenner. Det var derfor naturligt for Ældre Sagen at tage opgaven op. Ældre Sagens formand i Glostrup, Søren Brandis, udtaler i den forbindelse:
– Vi er sikre på, at der er et behov, og vi er også sikre på, at der blandt vore mange medlemmer er interesse for at melde sig som ansvarsbevidste telefonvenner. Vi stiller os derfor meget gerne til rådighed for at koordinere en ordning.
Hos Glostrup Kommune er der også glæde over ordningen. Formand for Social-, Sundheds- og Seniorudvalget Lisa Ward (S) siger:
– Det er en rigtig fin ordning, som kan hjælpe med at holde ensomhed fra døren. Det er ikke sundt for nogen at føle sig isoleret, og det er jo netop den følelse, som mange oplever her under corona-krisen. Så hvis du savner, at nogen ringer til dig – eller du kunne tænke dig selv at ringe til nogen, så tag endelig kontakt.
Telefonvenner i Glostrup er ikke forbeholdt medlemmer af Ældre Sagen og heller ikke forbeholdt ældre medborgere. Ordningen er permanent og ophører derfor ikke, når corona-krisen er overstået.

Kontaktpersoner for Telefonvenner
Ældre Sagen Glostrup
Kirsten Østergaard, tlf. 4019 9944, mail telefonven.glostrup@gmail.com

Glostrup Kommune
Janni A. Hansen, forebyggelseskonsulent i Center for Sundhed og Velfærd, tlf. 5128 3641, mail sundhed.velfard@glostrup.dk

Læs mere på www.glostrup.dk/telefonvenner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top