fbpx
Opbakning fra forældre hjælper i en udfordrende tid
Børnehave-Vallensbæk.jpg
Legepladsen er delt op i zoner med den rød-hvide strimmel, men man må godt bytte zone i løbet af dagen. Foto: Jesper Ernst Henriksen
VALLENSBÆK. Der skulle træffes en masse beslutninger på meget kort tid, da daginstitutionen Nøddeboparken skulle planlægge genåbningen, men de får heldigvis god opbakning fra forældrene

Mandag før påske stod statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde og fortalte, at dele af Danmark kunne genåbne i ugen efter påske. Det var blandt andet daginstitutioner, der skulle åbne igen. Det gav noget arbejde til pædagogerne på daginstitutionen Nøddeboparken.

– Det er spændende, men jeg ville lyve, hvis jeg ikke også sagde, at det er lidt udfordrende. Men det er gået over alt forventning, siger Louise Nielsen, koordinerernede pædagog i vuggestuen daginstitutionen Nøddeboparken.

Hun fortæller om processen:

– Hele personalegruppen mødtes tirsdag efter påske udendørs, hvor vi gennemgik alt organisering for den kommende periode. Personalet var selv med til at planlægge, hvordan det skulle ske ud fra de retningslinjer, vi har fået udstukket, fortæller Louise Nielsen.

For selvom daginstitutionen nu skal tilbage og passe stort set det samme antal børn som normalt, så bliver det ikke på samme vilkår som normalt.

– Helt konkret er vores storbørnsgruppe, der skal starte i skole lige om lidt, rykket ned på naturlegepladsen. De bliver afleveret der og hentet der, det fungerer sindssygt godt. Vores køkken laver portionsanrettede madpakker til dem, så de stadig får mad. Så har vi fået mere plads til de andre børn, siger Louise Nielsen.

Daginstitutionen har en bus, som normalt kører på tur hver dag med 20 børn. Onsdag til fredag i sidste uge måtte der kun være syv børn i bussen, så de kunne sidde med den rigtige afstand.

– De kører derhen, hvor de tænker, de kan lave nogle aktiviteter med børnene, men er der mange mennesker, så kører de videre, siger Louise Nielsen.

– Vi har inddelt legepladsen i zoner, så der er en fast voksen til cirka fem børn i børnehavealderen i hver zone. I vuggestuealderen kan vi lige nu køre en voksen til to til tre børn, fordi det ikke er alle børn, der er her, siger hun og viser, hvordan zonerne er delt op med rød- og hvidstribet afspærringsstrimmel.

– Børnene er ude hele dagen. Det kan blive lidt ensformigt at være i den samme zone hele dagen, så må man gerne bytte zoner. Vi har fjernet ugeplaner og månedsplaner, vi følger børnenes interesser, så hvis børnene er rigtig draget af at grave lige nu, så er det det vi gør, siger Louise Nielsen.

Fokus på hygiejne

Når børnehavebørnene kommer om morgenen, bliver de afleveret på legepladsen, så deres forældre ikke kommer ind i huset. De går så sammen med en pædagog ind på stuen. Det første de gør er at vaske hænder. De får derefter vasket hænder hver anden time. Vuggestuebørnenes forældre må godt gå ind, men de må højest være to i garderoben ad gangen. Her er det forældrene, der klarer den første håndvask, derefter er det pædagogerne, der hjælper med en håndvask hver anden time.

– Vi tager legetøj, der kan vaskes, ud til børnene. Vi har en praktisk medarbejder til hver stue, som er dem, der spritter af og ikke har så meget børnekontakt, siger Louise Nielsen.

Det hele kan dog kun lade sig gøre, fordi der stadig er nogle børn hjemme og forældrene er gode til at aflevere sent og hente tidligt.

– Det kan lade sig gøre lige nu, fordi vi har en forældregruppe, der har bakket os 100 procent op. Denne uge har vi ikke særligt mange børn. Jeg har lige ringet rundt til nogle forældre, og flere af dem har lige sagt til mig: ’Hold kæft, hvor er I seje, det fungerer’. Jeg tror det er fordi vi mødtes og planlagde i fællesskab, så alle er enige om, hvad der skal ske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top