fbpx
Nedsat hastighed skader Vallensbæk
debat.jpg
DEBAT. Af Kenneth Kristensen Berth (DF) Kommunalbestyrelsesmedlem i Vallensbæk og folketingskandidat

Socialdemokratiets transportminister Benny Engelbrecht har nu besluttet, at der igangsættes et forsøg med hastighedsbegrænsning på 90 km/t på Holbækmotorvejen. Men i al sin visdom har Engelbrecht besluttet at forsøget kun skal være fra Sønderkær i Hvidovre til motorvejskrydset i Brøndby.
Og hvem er det forsøg egentlig godt for? Ikke borgerne i Vallensbæk i hvert fald, for de vil opleve at bilisterne på motorvejen vil speede op, når hastighedsbegrænsningen ophører og dermed formentlig køre endnu hurtigere på den strækning af motorvejen, der går igennem Vallensbæk med mere støj til følge. Og samtidig er der stadig ikke noget nyt om den støjskærm, som den tidligere borgerlige regering og Dansk Folkeparti ellers var blevet enige om skulle etableres langs Holbækmotorvejen i Vallensbæk.
I Hvidovre Avis hævder Hvidovres borgmester, Helle Adelborg, at Vallensbæk-borgmester Henrik Rasmussen er ”rigtig glad for beslutningen”, men det kan jeg simpelthen ikke tro, for det her forsøg kan umuligt gavne Vallensbæk? Hvis forsøget bliver en ”succes”, så bliver det gjort permanent på akkurat den strækning og så vil Vallensbæk fremover blive opspeedningszone for motorkøretøjer på vej ud af Stor-København.
Ærlig talt synes jeg ikke den socialdemokratiske regering har været til megen gavn for Vallensbæk indtil videre.

Svar: Arbejder forsat for etableringen af støjskærm
Af Henrik Rasmussen (K)
Borgmester i Vallensbæk

Jeg arbejder forsat for, at etableringen af den støjskærm, som vi blev lovet af den tidligere regering, skal blive en realitet. Det er uden tvivl det tiltag, som vil gøre den største forskel for borgerne i Vallensbæk. Og her er det vigtigt for mig at nævne, at det er fra bygrænse til bygrænse og ikke kun på Vallensbæk Torvevej.
Jeg hilser alle støjreducerende initiativer velkomne, og derfor støtter jeg op om forsøget med at sænke hastigheden.
Så sent som i februar havde vi i Vallensbæk besøg af transportminister Benny Engelbrecht, og her snakkede vi om flere forskellige løsninger til at dæmpe støjen. Det ene var blandt andet en nedsættelse af hastigheden. Derfor er det vigtigt, at vi får gode erfaringer med det og hurtigst muligt får det udbredt. Jeg ved, at Tyskland har skabt positive resultater med netop at indføre hastighedsbegrænsninger omkring flere storbyer.
Jeg vil dog gerne understrege, at dette initiativ bestemt ikke er nok, og jeg vil opfordre til, at den nye regering skynder sig at få genetableret de midler, den tidligere regering afsatte til støjsikring.

1 kommentar om “Nedsat hastighed skader Vallensbæk”

  1. Søren Boy Holst siger:

    Det er godt at læse Henrik Rasmussen skriver: “Jeg hilser alle støjreducerende initiativer velkomne.” Så burde der jo ikke være noget til hinder for at Vallensbæk kommune siger ja tak til den gratis støjvold mellem Vallensbækvej og Holbækmotorvejen, samt vores nye støjende nabo jernbanen. I mellemtiden kan vi jo så vente på at Folketinget får kigget på et trafikforlig, hvor der måske bliver afsat penge til et støjværn, der kan dække resten af strækningen før og efter støjvolden, så vi opnår den maksimale effekt. – Det bliver nok også nemmere at få lidt fra puljen, hvis man selv har gjort hvad man kunne, for at begrænse støjen lokalt, og lige præcis på denne strækning, er muligheden let tilgængelig.

    Vi er mange borgere som ser frem til at kommunalbestyrelsen endelig tager den fornuftige beslutning, der vil redde vores nattesøvn og helbred. På forhånd tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top