fbpx
Fejrer befrielsen med kæmpe stearinlys
Grønt-strøg.jpg
Her på det grønne strøg bliver 4. maj markeret, mens borgerne kan følge med hjemme fra sofaen. Foto: Jesper Ernst Henriksen
VALLENSBÆK. Vallensbæk Kommune fejrer 75-året for Danmarks befrielse med kæmpe stearinlys og korsang - og opfordrer borgerne til at følge med digitalt, så der ikke kommer for mange mennesker

Om aftenen den 4. maj 1945 blev nyhedsudsendelsen afbrudt klokken 20.35, og det lykkelige budskab om Danmarks befrielse blev læst op. Folk løb jublende ud på gaderne for at fejre befrielsen i glæde og begejstring, mørklægningsgardiner blev flået ned, og der blev tændt stearinlys i vinduerne.
I år markeres 75-året for befrielsen over hele landet – også i Vallensbæk. Men på grund af corona-krisen har kommunen måtte justere lidt på festplanerne, da forsamlingsforbuddet som bekendt forbyder, at mere end 10 personer samles.

Kom og sæt et lys
I stedet for at afholde et fysisk arrangement, vil kommunen fra klokken 16 dele lys ud på det grønne strøg, som borgerne kan sætte langs strøget. Selvfølgelig med myndighedernes anbefalinger om at holde afstand, og borgerne bedes derfor også vise hensyn til hinanden.
Kommunen opfordrer desuden til at tænde lys i vinduerne derhjemme.
Klokken 19.40 vil borgmester Henrik Rasmussen holde en kort tale fra det grønne strøg og tænde et kæmpe stearinlys for at markere befrielsen. Stearinlyset er to meter højt og en meter bredt, og i midten vil der være en kæmpe lyskegle, der skyder et rød-gulligt lys op.
Herefter vil et lille kor synge en sang fra Alsang 2020-kataloget. Seancen vil blive transmitteret live via kommunens Facebook-kanal. Der er altså tale om et digitalt arrangement, og borgerne skal ikke møde op på det grønne strøg om aftenen.
I ugen op til den 4. maj vil Vallensbæk Kommune desuden dele fortællinger fra ældre, der levede under Anden Verdenskrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top