fbpx
Bogsult
debat.jpg
DEBAT. Af Hans Henrik Roholm Bredager 27, st.th., Brøndby

I disse tider med corona-virus med isolation, ensomhed, hudsult og meget lang tid i hjemmet er der behov for beskæftigelse. Vi kan se TV, gå ture, lave mad, drikke rødvin. Men vi kan også læse bøger. Det er en seriøs og god beskæftigelse. Man kan blive beriget, blive klogere og blive underholdt.
Men ak. Biblioteket er lukket. Ingen bøger.
Til min store glæde læste jeg at der er visse kommuner, der laver særlige arrangementer for boglånere. Man kunne bestille bøger og få dem leveret som takeaway i en pose, eller hente den selv. Genialt. Jeg henvendte mig til Brøndby Kommune. Mon man havde en lignende ordning, men nej. Alt var lukket.
Jeg vil derfor opfordre Brøndby Biblioteker til at etablere en hjælp mod bogsult.
Man kunne åbne bibliotekerne. Sørge for at der kun kom f.eks. 3 ind ad gangen og at der var rigeligt håndsprit m.v. og naturligvis med selvbetjening.
Man kunne åbne for bestilling over nettet. Etablere takeaway poser med de bestilte bøger, som man så kunne hente i en nærliggende butik eller tankstation.
Man kunne også være så serviceminded at man kørte ud og afleverede en bogpose på adressen. Det vil alt sammen være fuldt forsvarligt og en kærkommen hjælp mod bogsult.

Svar: Stil bogsulten digitalt
Af Syed Aejaz Haider Bukhari
Formand for kulturudvalget i Brøndby Kommune

Debat. Brøndby-Bibliotekerne er naturligvis bekendt med, at biblioteker i nogle kommuner eksperimenterer med alternative udlån som for eksempel to-go-poserne. Vi vil undersøge om det også er en model, vi kan bruge i Brøndby, men det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt.
Brøndby Kommunes biblioteker og kulturhuse følger regeringens henstillinger og er således indtil videre lukkede frem til den 10. maj. Lukningen af landets biblioteker, herunder suspenderingen af fysisk materialeudlån, er en del af den nationale strategi for at forsøge at begrænse og kontrollere smitten med corona-virus.
Vores biblioteker kan heldigvis, som altid, stadig besøges online, og vores ansatte lægger alle kræfter i at give de mange der ”klikker forbi” en både god og inspirerende oplevelse.
Bibliotekarerne sidder klar på mail og telefon, med vejledning, og kan guide både nytilkomne og erfarne E-lånere udi den store spændende og varierede verden af digitale bøger, lydbøger, film m.v. som naturligvis er tilgængelige døgnet rundt.
Besøg Brøndby-Bibliotekernes hjemmeside og se de mange tilbud på siden ”kultur fra sofaen”. Biblioteket har intensiveret formidling online, og kommer dagligt med anbefalinger og gode tips på Facebook og Instagram.
Vi glæder os naturligvis rigtig meget til at genåbne vores huse, møde lånerne og efter rette anvisninger/forholdsregler genoptage udlån af også fysisk materiale.
Indtil da tilbyder Brøndby Kommunes biblioteker ubegrænset E-udlån online på eReolen hvor man kan vælge mellem 7.000 titler, så ingen af kommunens borgere behøver at gå ”bogsultne” i seng.
Tak for tålmodigheden og pas godt på hinanden til vi ses.
Mens vi holder lukket, kan du få fat i os på mail
bibvo@brondby.dk, så svarer vi hurtigst muligt. Vil du gerne ringes op, så skriv dit telefonnummer i mailen og hvad det drejer sig om, så ringer vi til dig hurtigst muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top