fbpx
Planer om ny daginstitution på vej
nyttehaver.jpg
Nyttehaverne her på Emilsvej bliver formentlig erstattet af en daginstitution. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Der skal bygges en ny daginstitution i området på Eriksvej, hvor der i dag er nyttehaver og en racerbane til fjernstyrede biler

Området syd for Glostrup Fritidscenter skal udvikles over de kommende år. Det første skridt i den udvikling er en ny daginstitution, der skal have plads til 160 børn og skal erstatte Rosenåens afdeling Syrenen, der ligger lige over for biblioteket. Afdelingen er noget nedslidt og der er et ønske fra en ejendomsudvikler om at købe ejendommen.

Glostrup Kommune har allerede opsagt nyttehaverne og racerbanen. På kommunalbestyrelsens møde i marts blev det vedtaget at sætte gang i arbejdet med en ny lokalplan. Forslaget er en daginstitution på 1.600 kvadratmeter fordelt over enten en eller to etager. Grunden vil være på 5.225 kvadratmeter og vil dække den nordlige ende af nyttehaverne og noget af Eriksvej, der dermed bliver lukket for indkørsel fra Sydvestvej.

Lars Thomsen (Bylisten) stemte som den eneste imod.

– Jeg ville selv være ked af det, hvis jeg var beboer dernede. Jeg synes, det er voldsomt stort, sagde han.
Han mente, at byggeriet hænger sammen med ønsket om befolkningstilvækst i Glostrup.

Det var Piet Papageorge (V) dog ikke enig i.

– Der er ikke bygget noget endnu, der gør, at vi har brug for flere pladser. Det er et relativt kortsigtet problem, vi står overfor, fordi de nuværende borgere lykkeligvis har fået flere børn, end de plejer, sagde han.

2 kommentarer om “Planer om ny daginstitution på vej”

  1. Tove Vestkær siger:

    Dejligt at få at vide hvem der har stemt imod, så er der da en enkelt at stemme på til næste kommune valg. Hvis alle havde stemt for, havde jeg for første gang ikke stemt. Er virkelig virkelig ked af byggeriet på Kildevældets alle.

    Det var ikke lige det jeg havde forventet, da jeg købte lejligheden for 13 år siden. Har også fået en vurdering af lejligheden. Den vil falde i pris. Samtidig vil det tage min udsigt. I dag har jeg fri udsigt.

  2. jesper beckmann, Diget 11 Glostrup siger:

    Denne plan er ikke gennemtænkt. Har man undersøgt hvor mange børnefamilier og ældre f.eks. der nødvendigt benytter bil til og fra Vestervangs kvarteret for at benytte fritidscenteret enten for at svømme og benytte motionscentret dagligt eller et par dage om ugen? Da man nu ønsker at lukke ind/udkørsel Sydvestvej kan man så fremover kun benytte ind-udkørsel fra Hovedvejen. Denne løsning er ok når man skal til Fritidscenteret men er fuldstændig umulig når man skal hjem hvor man først skal ud og finde venstresvingbanen (sikkert ikke sjovt) mod Nord for så at skulle køre helt til gl. landevej for at komme hjem til Vestervangen. DUER IKKE. Der skal etableres en gerne enkeltvejs udkørsel til Sydvest vej fra parkerings arealet, alternativt kunne den kommende busbane på ringvejen ned til Sydvestvej sikkert kunne bruges. Alt i alt så skal der være adgang til Sydvestvej. mvh Jesper B

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top