fbpx
Opfordring fra Tranemosegård: Lad os bruge vores penge – for at redde nogle jobs
Lars-Jensen.jpg
Lars Jensen vil gerne i gang med nogle renoveringer i Tranemosegårds afdelinger i Brøndbyøster og Brøndby Strand. Foto: BO-VEST
BRØNDBY. Corona-krisen truer dansk beskæftigelse og økonomi, men renoveringer af almene boliger kan holde 35.000 mennesker i beskæftigelse. I Brøndby kan det for eksempel være facaderenoveringer eller ny VVS

Lejere i de almene boligorganisationer indbetaler en del af deres husleje til Landsbyggefonden, der til gengæld kan støtte renoveringsprojekter i de almene boliger, så huslejestigninger i tilfælde af renovering bliver begrænset. Lige nu har organisationerne planer om 453 renoverings-projekter til en samlet værdi af 18,4 milliarder kroner liggende klar.

Alene i boligselskabet Tranemosegård drejer det sig om renoveringer for 166 milioner kroner. Det er for eksempel udskiftning af vand og varme på afdelingerne i Gillesager og Sigergården.

– Det vil være en gevinst for alle, at sætte gang i disse renoveringer, siger Lars Jensen, bestyrelsesformand i Tranemosegård.

Det er politisk bestemt, hvor mange penge, Landsbyggefonden må bruge hvert år. Formålet er at undgå overophedning og dermed højere priser i byggeriet. Ifølge 3F vil en igangsættelse af de 453 projekter kunne redde 35.000 danske jobs blandt bygningsarbejdere, producenter af byggematerialer, chauffører, arkitekter, rådgivere o.s.v. Derfor opfordrer Tranemosegård-formanden nu til, at man igangsætter disse projekter, for at afbøde noget af virkningen fra corona-krisen.

– Det vil betyde, at tusindvis af jobs kan reddes ved hjælp af de her almene renoveringer og tusindvis af beboere landet vil kunne over nyde godt af bedre boliger. Alene i Tranemosegård drejer det sig om 766 boliger med investeringer fra Landsbyggefonden for 166 millioner kroner. Og det er bare hos os. Andre boligselskaber i Brøndby kan jo have tilsvarende udsigt til renoveringer. Og netop det, at staten ikke skal have penge op af lommen, gør det helt åbenlyst at sætte det i gang, siger Lars Jensen.

Disse projekter har Tranemosegård planlagt
Gillesager

Facaderenovering, herunder udskiftning af lette facader på højhuset
Isolering og beklædning af gavle
Udskiftning af vand, afløb og varmeinstallation
Ombygning/sammenlægning af et antal boliger til større familieboliger (højhuset) samt til boliger med øget tilgængelighed.
Opførelse af fælleshus

Silergården
Facaderenovering

Udskiftning af vand og afløbsinstallationer
Ny ventilation
Ombygning af indgangsparti i stueetage (elevatorforrum) til dobbelthøjt foyer
Muligvis ombygning af et mindre antal boliger til boliger med øget tilgængelighed
Forbedring af de fælles udendørs adgangsarealer, stier mv.
Etablering af solcelleanlæg på taget af lavhusene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top