fbpx
Findes der en anti-mobbepolitik i Glostrup?
debat.jpg
DEBAT. Af Bente Landberg Dalvangsvej 18, 2600 Glostrup

Jeg er mormor til en elev i 1. klasse på Nordvangskolen.
Barnet startede glad og fro i 0. klasse og glædede sig meget til at gå i skole. Men nu er det blevet svært.
Barnet begynder med mavepine søndag ved tanken om at skulle i skole og mandag er det ofte med gråd at barnet bliver afleveret i skolen. Barnet bliver mobbet dagligt.
Og nu har det stået på i over et år. Blandt andet er nye vinterstøvler smidt i toilettet af nogle børn. De har ydermere skidt i støvlerne, så de blev ødelagt.
Der er ingen at lege med i frikvartererne, fordi enkelte drenge bestemmer.
Findes der ikke gårdvagter mere?
I hallen har jeg set barnet blive slået og jagtet med en tennisketcher og at skateboard er smidt ind i benene.
Pædagogerne sidder i hallen og har travlt med mobilen og ser intet.
Mange dage er ubehagelige og så bliver man ked af at gå i skole. Man forstår ikke, hvorfor de jævnaldrende er så onde og voldelige. Der føres et groft og ubehageligt sprog med eder og ukvemsord, både overfor voksne og børn.
På trods af forældrenes gentagne forsøg på at råbe lærere, pædagoger og forældre op, er der ikke sket ændringer, selvom de første samtaler startede for over et år siden.
Hvorfor sker der ikke noget? Hvorfor skal jeg ofte en til to gange om ugen hente et grædende barn? Ser de voksne intet?
Selvom de er i samme rum som det grædende barn, har de mere travlt med mobilen.
Hvorfor skal det være så svært at være syv år og blive tvunget i skole hver dag til en ond og væmmelig dag? Hvorfor hjælper man ikke et mobbeoffer bedre?
Anti-mobbepolitikken virker ikke. Jeg troede, at lærere og pædagoger skulle sikre børnene en god og tryg skoletid.

Svar: Børn skal ikke udsættes for mobning
Af Robert Sørensen (EL)
Formand for Børne- og Skoleudvalget

I Glostrup Kommune og på Glostrup Skole har vi et fælles mål om, at alle børn skal opleve et trygt skolemiljø med stærke og inkluderende fællesskaber. Børn og voksne skal omgås hinanden med gensidig respekt, forståelse og tolerance. Ingen børn skal derfor opleve en skoledag og udsættes for den behandling, som du som mormor beskriver i dit læserbrev.
Et stærkt samarbejde mellem skolen og hjemmet er den bedste måde at løse de konkrete vanskelige udfordringer på. Skolen har en lang række tiltag til at forebygge mobning, blandt andet i frikvartererne, så de kan gribe ind og løse konflikterne med det samme. Så selvom jeg kan læse, at forældrene forgæves oplever at have forsøgt at komme i dialog med skolen, så vil jeg stærkt opfordre forældrene til igen at henvende sig til skolens ledelse. Jeg har samtidig videregivet dit læserbrev og mit svar til de ansvarlige i kommunen.

1 kommentar om “Findes der en anti-mobbepolitik i Glostrup?”

  1. Frank Davidsen siger:

    Jeg kan blot tiltræde dine observationer og konstatere at selvsamme foregår i Skovvangskolen. Problemet er udover mangel på specialklasser for disse utilpassede børn, og deres forældre for så vidt, at der er en udbredt ringe kultur og ledelse som forlængst skulle være skiftet. Berlingske Tidende har beskrevet forholdende og skolen er omtalt på 5 forsider med udtalelser fra politikere som har fået indsigt i de rystende forhold som tilbydes vores børn. Jeg kan opfordre dig til at kontakte avisen og forøvrigt henvende dig hos Dansk Center for Undervisningsmiljø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top