fbpx
Biljagt gennem Glostrup
2019-10-26_at_20-54-05__DSC0759x-e1575013772601.jpg

Foto: Robert Hendel

Politiet måtte eftersætte en mand med blink og horn i onsdags. Foto: Robert Hendel
GLOSTRUP. En fuld 35-årig mand uden kørekort ville ikke stoppe for politiet, så der var biljagt gennem Glostrup

Onsdag eftermiddag så en opmærksom borger på Diget en 35-årig mand, der så alkohol- eller narkopåvirket ud, der var ved at sætte sig ind i en bil. Borgeren fik fat i en politipatrulje, der fandt frem til billisten og omkring klokken 17 forsøgte at stoppe manden. Han ville dog tilsyneladende ikke stoppe og så gik den vilde biljagt gennem Glostrup.

Ifølge Folkebladets oplysninger var der flere politibiler involveret og der blev brugt en sømmåtte på Hovedvejen. Til sidst mistede den mistænkte mand herredømmet over bilen og ramte et skilt. Politiet fik fat i manden, som i løbet af biljagten havde overtrådt flere færdselsregler.

Han havde ikke overholdt sin vigepligt, han havde kørt over for rødt, han havde placeret sig forkert på vejbanen og han havde forvoldt fare for andre, idet han nær havde ramt en fodgænger og en cyklist. Der var dog ingen, der kom til skade under biljagten.

Det viste sig senere, at der var god grund til, at manden ikke ville tale med politiet. Han havde nemlig mistet kørekortet og havde slet ikke lov til at køre bil. Derudover var han i besiddelse af narko. Politiet vurderede, at han var både alkohol- og narkopåvirket, så de tog ham med til stationen til blodprøve. Manden erkendte alt andet end at være påvirket af narko.

Københavns Vestegns Politi er i kontakt med vidner, men har man flere oplysninger eller overværet eftersættelsen, må man meget gerne kontakte politiet på telefon 43 86 14 48 eller 114.

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse.

Tjener man for eksempel 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet.

Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for – kørekort helt forfra.

Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling.

Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top