fbpx
Støjværn bliver aftalt i 2020
debat.jpg
DEBAT. Af Søren Wiborg (S), Medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse

Det er jo altid interessant at læse hvordan et ikke genvalgt folketingsmedlem fra DF fremlægger aftaler indgået i Folketinget. Senest i Folkebladet den 26. december 2019 under titlen: ”2020 er knald eller fald for støjværn”. Det er korrekt, at et snævert borgerligt flertal aftalte et støjværn langs motorvejen i Vallensbæk Nord. Det var i øvrigt samme forlig, hvor DF fik en hundedyr omfartsvej ved Mariager med i forliget. 377 millioner kroner fik DF afsat. Tænk hvor meget støjværn i hele landet, der kan opføres for 377 millioner kroner.
Det flertal fyrede vælgerne så ved folketingsvalget den 5. juni. Det er så glædeligt, at en ny regering vil prioritere flere penge til offentlig transport, hvilket formentlig også indebærer den såkaldte timemodel mellem København og Aalborg. Det var faktisk et forslag som Dansk Folkeparti tidligere støttede, men som de så skrottede til gengæld for en omfartsvej ved Mariager.
Med to ministre i den nye regering valgt på Vestegnen, så vil også jeg blive meget skuffet, hvis ikke støjværnet langs Holbæk Motorvejen i Vallensbæk bliver til noget. Det er jo trods alt lettere at få noget igennem, hvis man tager ansvar som regeringsbærende parti og så i øvrigt bliver valgt til Folketinget.
Jeg hilser også velkommen, at den nye trafikminister helst ser et bredt trafikforlig. Det er betydeligt mere konstruktivt, end det snævre flertal, som i 11. time før valget aftalte en omfartsvej ved Mariager.

Svar: Mærkeligt indlæg
Af Kenneth Kristensen Berth (DF), Medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse og fhv. medlem af Folketinget

Søren Wiborg har ret i én ting i sit svar til mig. Nemlig at det er nemmere at få ting igennem, når man er medlem af Folketinget. Det var således også mens jeg var medlem af Folketinget, at det blev aftalt, at der skulle laves et støjværn langs Holbæk Motorvejen.
Jeg håber også som Søren Wiborg, at støjværnet bliver til noget. Min hensigt med mit forrige indlæg var blot at gøre opmærksom på, at det langt fra er en givet ting, fordi den nye socialdemokratiske transportminister har sagt, at alt hvad der var en del af den tidligere aftale mellem de borgerlige partier, er taget af bordet.
Hvor borgerne i Vallensbæk med det tidligere flertal kunne være sikre på, at støjværnet langs Holbæk Motorvejen rent faktisk blev til noget, så er det nu ikke længere sikkert.
Jeg er helt enig i, at vi heldigvis har ændret holdning til timemodellen, ligesom Socialdemokratiet ændrede holdning til en omfartsvej i Mariager. Omfartsvejen i Mariager stod nemlig som en prioritet i Socialdemokratiets eget trafikudspil fra 2019.
Modsat Søren Wiborg er jeg ikke sikker på, at et bredt trafikforlig nødvendigvis er at foretrække. Det afgørende er indholdet – ikke hvor mange partier, der står bag en aftale. Og for så vidt angår indholdet så er et støjværn langs Holbæk Motorvejen afgørende.

1 kommentar om “Støjværn bliver aftalt i 2020”

 1. Annette Deurell siger:

  Støjværn
  Jeg synes det er prisværdigt, at to politikere i Vallensbæk kæmper en kamp for at beboere i Vallensbæk kan få det støjværn, som var på tegnebrættet hos den tidligere regering.
  Jeg vil blot gøre opmærksom på, at vi også er mange i Brøndby, som er meget plaget af støj fra motorveje. Her hvor jeg bor i Brøndbyøster måtte der ikke bygges boliger på en ubebygget grund på grund af støjen fra Motorring 3.
  Kunne I politikere ikke stå sammen og kæmpe for alle os støjplagede borgere i Folkebladets område?

  Annette Deurell, Rytterdammen 32
  Brøndby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top