fbpx
Politiker handler illoyalt i byggesag
debat.jpg
DEBAT. Af Leif Rosenkilde, Engvej 2, Vallensbæk

Millionkrav mod kommune efter politikeres vaklen. En meget skræmmende overskrift på en artikel i Folkebladet. Når man så læser artiklen, er det ikke selve kravet, der skræmmer, for det er i sig selv grundløst. Næh – det er hvad jeg læser omkring Martin Nielson, som er medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Vallensbæk Kommune.
Jeg ser, at Martin Nielson faktisk opfordrer en borger til, ikke alene at anlægge sag mod kommunen, men også at anlægge sag mod specifikke personer i kommunalbestyrelsen.
Ganske illoyalt. Martin Nielson burde beskytte vores fællesskab kommunen, og ikke forsøge at hjælpe venner.
Martin komme med besynderlige argumenter mod kommunen i dispensationssagen om byggetilladelse i Vallensbæk Landsby. Der er tale om et hus på 385 kvadratmeter, med tre badeværelser og to køkkener og to bryggers.
Martin mener at huset er til en almindelig familie på fem som hans egen.
Flere køkkener i et hus er efter min opfattelse ikke almindeligt.
Martin kommer også i artiklen med detaljer om hvad et erstatningskrav bør indeholde, så som udgifter til lånoptagelse og byggemodning. Er det ikke at gå temmelig vidt? Man behøver da ikke ligefrem opfordre og komme med idéer til folk om at lænse kommunen for vores penge.
Martin – måske er du blot inhabil i sagen, men så var det bedre om du lod andre håndtere den og udtale sig.
Selve byggesagen vil jeg ikke udtale mig om. Kun at det var et helt andet hus der oprindelig blev søgt om dengang der blev givet en dispensation.

Svar: Familien er blevet uretfærdigt behandlet
Af Martin Nielson (S), Medlem af Vallensbæk kommunalbestyrelse

Jeg er ikke illoyal, fordi jeg støtter en familie, der er blevet uretfærdigt behandlet. Jeg er ikke inhabil, fordi jeg stemmer imod flertallet K og DF. Jeg og den socialdemokratiske gruppe, kendte ikke familien, før denne sag. Hvordan familier ønsker at indrette deres indvendige hjem, er en privat sag. Kommunalbestyrelsen stemmer slet ikke om folks indretning og privatliv. Kun om “byggesagen”, som Leif Rosenkilde ikke ønsker at udtale sig om, men alligevel har en mening om. Afstemningstemaet er i øvrigt uændret.
Kommunalbestyrelsen er på mail orienteret om familiens tab. Jeg har således ikke fundet på “gode idéer”.
Den socialdemokratiske gruppe, er yderst loyale overfor borgernes retssikkerhed. Vi er også loyale overfor skatteborgerne i Vallensbæk, som ikke bør hænge på en unødvendig millionregning.
På det åbne kommunalbestyrelsesmøde, advarede forvaltningen, med Kommunaldirektøren i spidsen, atter os folkevalgte om erstatningsansvar. Borgmesteren kunne ikke garantere, at hans egne partifæller, ikke personligt kunne gøres erstatningsansvarlige, hvis de stemte imod forvaltningens indstilling om at tillade byggeriet, som C i første omgang havde stemt for.
På samme møde, opfordrede jeg kommunen til, straks at finde en løsning med familien, da retssager koster tid og penge.
Jeg ønsker fortsat familien held og lykke. Og hvis det lykkes for dem, at flytte fra Nordmarken til Landsbyen, så håber jeg, at der vil blive taget godt imod dem.

2 kommentarer om “Politiker handler illoyalt i byggesag”

  1. carl-Chr. Petersen siger:

    At Kenneth Bert Kristensen og kone stemmer imod undrer vel ingen, de har vel set på det fremmede navn og slået korsets tegn for sig, men at konservative hopper på den galej kan undre. Troede at de borgerlige partier havde fået nok af at danse efter DF pibe under den forrige regering. Tror ikke de kan se sig selv i spejlet – de skulle skamme sig – men nok for meget forlangt.

  2. Rikke Nielsen siger:

    Ganske skræmmende læsning af én udefra.

    Jeg håber, de politikere, der stemte imod bliver gjort personlig erstatningsansvarlige, og at familien Butt får dækket deres fulde tab inklusive tort. Der antager jo dimensioner af bondefangeri.

    Held og lykke til familien Butt, jeg håber I finder mere venlige naboer et andet sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top