fbpx
Nej tak til højhuse i stadionkvarteret
DEBAT. Af Ulf Taube, Vestergårdsvej 9 st. th., 2600 Glostrup

Det er pinligt, at Stadionkvarteret er udset til at skulle lægge ryg til de politiske ambitioner hos en række af kommunalbestyrelsens medlemmer. For der kan næppe herske tvivl om, at det er med henblik på at forebygge en kommende sammenlægning af Glostrup med andre kommuner, at man ønsker en større tilflytning til Stadionkvarteret.
Planen er at lade et antal højhuse opføre på de sparsomme grønne områder, der i dag fungerer som åndehuller og frirum for kvarterets beboere og ikke mindst legeplads for børnene.
Startskuddet til denne forringelse af Stadionkvarteret er planlagt til at finde sted i form af opførelsen af et højhus med tilhørende parkeringspladser på det grønne område, som er indhegnet af karrébebyggelsen Stadionvej 15-37.
Hvis nogen måtte være i tvivl om, hvad et sådant byggeri vil betyde, opfordres vedkommende til at gå en tur i området, for derefter vil det stå lysende klart for enhver, hvilken kolossal forringelse af beboernes livskvalitet det vil medføre.
Og som sagt er dette kun et startskud. Hvis dette byggeri får lov til at se dagens lys, vil en lavine af tilsvarende uforsvarlig overbebyggelse følge i kølvandet. Alt sammen for at få kommunens indbyggerantal over det magiske tal 30.000, så man ikke risikerer en sammenlægning. Men skal vi som borgere virkelig stå model til, at politikernes personlige ambitioner skal forringe vores livskvalitet?
At kommunens borgmester John Engelhardt bor i stokroseidyl i Ejby, gør det ikke nemmere at sluge kamelen.

Svar: Vi inddrager naboerne
Af John Engelhardt (V), Borgmester i Glostrup Kommune

Debat. Kære Ulf Taube. Jeg har jo kendt dig i mange år, blandt andet fordi du er socialdemokratisk suppleant i kommunalbestyrelsen. Jeg er en smule forundret over din tiltro til blandt andet dine egne partifæller. Du tillægger på denne måde os alle sammen motiver, som vi hverken har tænkt på eller drøftet. Og måske er jeg også lidt forundret over dine bemærkninger omkring stokroser og kameler, men det må vi tage over en kop kaffe.
Glostrup Kommune udvikler sig hele tiden. Flere borgere vil gerne bo her, og flere vil gerne arbejde her. Den udvikling – med muligheder og udfordringer – skal vi som kommunalbestyrelse selvfølgelig forholde os til. Det har intet at gøre med kommunesammenlægninger.
I Stadionkvarteret 15-37 er der fra ejerens side fremsat et ønske om opførelse af flere boliger, herunder et såkaldt punkthus i fem etager. Det har vi diskuteret i udvalg og kommunalbestyrelse. Vi ( et flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet og Konservative) besluttede netop for at sikre en grundig behandling med inddragelse at sende ønsket i forhøring blandt områdets beboere, før vi går videre med behandling af ønsket. Forhøringen slutter den 20. januar, hvorefter vi behandler sagen og de indkomne høringssvar. Jeg vil her også opfordre alle med noget på hjerte til at afgive høringssvar via kommunens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top